0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Kasım 2017 Cuma 00:20:00 - Güncelleme:17 Kasım 2017 Cuma 00:24:00

Belçika polisinden orantısız müdahale

Terör örgütleri PKK, DHKP-C ve FETÖ’ye kucak açan Belçika hükümeti, sosyal medyada bir fenomenin çağrısı üzerine toplanan gençlere orantısız güç kullandı. Olaylar bir anda büyüdü.

Twitter’da “Vargass92” adıyla ünlü olan kişinin çağrısı üzerine başkent Brüksel’de opera binasının önünde toplanan 100’den fazla gence polis sert müdahalede bulundu. Yetkililer, toplantının izinsiz olmasını gerekçe göstererek, olay yerine takviye polis ekibi gönderdi. Olaylarda 5 kişi yaralandı. 31 kişi de gözaltına alındı. Bu kişilerden 15’i tutuklandı. 

TAKVİYE KUVVET 

Polis sayısının toplanan gençlerden neredeyse daha fazla olması göze çarptı. Yaşanan çatışmada, gençler çevredeki bir otomobile ve kütüphane binasına taşlarla saldırdı. Sosyal medya fenomeninin hayranlarıyla tanışma hayali böylece şiddetli bir çatışmaya dönüşmüş oldu. Şehrin en işlek metro istasyonlarında De Brouckere bir süre ulaşıma kapatıldı. Twitter’da sürekli takip ettikleri kişiyle tanışmak isteyen gençler polisin bu denli sert davranmasına bir anlam veremediler. 

Polis teröristleri korumuştu

Ülkenin ikinci büyük kenti Anvers’te ekim ayında PKK terör örgütü elemanları Türk vatandaşlarına saldırmış, Belçika polisi de teröristleri korumuştu. 40’a yakın Türk gözaltına alınmıştı. 

Siz misiniz toplanan?

Brüksel sokaklarında polislerle göstericiler arasında yaşanan arbede kameralara böyle yansıdı. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX