0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Ağustos 2020 Perşembe 22:47:00 - Güncelleme:27 Ağustos 2020 Perşembe 22:47:00

Belarus'taki Libya Büyükelçiliği binasına saldırı

Kaynak: İHA

ABONE OL

Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan Libya Büyükelçiliği binası kimliği belirsiz kişilerin saldırısına uğradı.

Belarus'un başkenti Minsk'te bulunan Libya Ulusal Mutabakat Hükümeti'ne ait büyükelçilik binası yerel saatle sabah 06.00'da kimliği belirsiz kişiler tarafından saldırıya uğradı.

Binanın kapısından atlayarak bahçesine giren saldırganlar, içeri girmek için binanın camlarını kırdı. Moldova Büyükelçiliği çalışanları tarafından fark edilen saldırganlar polise ihbar edildi. Polisin, olay yerine gelmesi ile saldırganlar olay yerinden kaçarak uzaklaştı.

Saldırıda büyükelçilikte görevli Libya'nın geçici Maslahatgüzarı Asteita Muhammed'in dövülerek binadan çıkarılmaya çalışıldığı öğrenildi. Belarus İçişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, yaşanan saldırı ile ilgili soruşturma başlatıldığı aktarılırken, bina çevresindeki güvenlik önlemlerinin üst seviyeye çıkarıldığı açıklandı.

Etiketler : Belarus Minsk Saldırı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX