0530 708 54 54
0530 708 54 54
18 Nisan 2017 Salı 09:12:00 - Güncelleme:18 Nisan 2017 Salı 09:18:00

Avusturya'dan küstah referandum açıklaması: Türkiye'nin AB hayali sona ermeli

Avusturya Cumhurbaşkanı Alexander Van der Bellen ve Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz, AK Parti'nin referandumdan zaferle ayrılmasının ardından, "Türk hükümeti AB'den uzaklaşıyor" açıklamasını yaparak Türk halkının iradesine saygı duymadıklarını belli etti.

 

Avusturya Cumhurbaşkanı Van der Bellen referandum sonucunun Türk hükümetini demokratik değerlerden ve Avrupa standartlarından biraz daha uzaklaştırdığını ifade etti. 

 

Van der Bellen, "Türkiye'nin AB'ye katılımı giderek daha da uzaklaşıyor" dedi.

 

'AB ile işbirliği daha karmaşık hale gelecek'

Avusturya Dışişleri Bakanı Sebastian Kurz ise referandum sonucunun 'Avrupa Birliği'ne karşı açık bir sinyal olduğunu' söyledi.
Referandum sonucunun 'ülkenin ne denli bölündüğünü gösterdiğini ve bunun 'AB ile işbirliğini daha da karmaşık hale getireceğini' söyeleyen Kurz, Türkiye'nin birliğe katılma 'hayalinin' sona erdirilmesi gerektiğini savundu.(DHA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX