0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Kasım 2017 Salı 20:54:00 - Güncelleme:21 Kasım 2017 Salı 21:01:00

Alman meclisinde PKK propagandası

Almanya'da, Sol Parti Grup Başkan Yardımcısı Sevim Dağdelen, Federal Mecliste (Bundestag) terör örgütü YPG paçavrası açarak propaganda yaptı. .

Almanya'da Sol Partili milletvekili Sevim Dağdelen, Alman meclisinde, Almanya'nın terör örgütü DEAŞ'a karşı yürüttüğü operasyonlarına yönelik yapılan bir oturumda terör örgütü PKK'nın Suriye kolu YPG'nin paçavrasını açtı.

Alman Der Spiegel haber sitesi, Dağdelen'in mecliste yaptığı konuşmada halihazırda Almanya'da yasak olan paçavrayı göstermesinin tepkiye neden olduğunu yazdı.

YPG PAÇAVRASINI AÇTI

Türkiye kökenli Alman vekil Dağdelen, Almanya'nın DEAŞ'a karşı savaştığı halde, DEAŞ ile savaştığını iddia ettiği terör örgütü YPG'nin bayraklarını yasaklamasının mantıksız olduğunu öne sürerek bir anda terör örgütü YPG'nin bayrağını açtı. 

Daha sonra söz alan Almanya Dışişleri Bakanı Sigmar Gabriel de PKK ve diğer terör örgütlerine Almanya'da getirilen yasaklamaları savundu.

Gabriel, PKK'nın Almanya'da uyuşturucu sattığı, haraç topladığı, insan kaçakçılığı ve şantaj yaptığını, bu nedenle yasaklı terör örgütü olduğunu vurgulayarak, PKK eylemlerine veya yasa dışı olaylara Alman polisinin müdahale etmesinin de hukuk devletinin gereği olduğuna dikkati çekti.

Gabriel'in sözlerine tepki gösteren Dağdelen bu kez de oturduğu yerden terör örgütlerini övücü ifadeler kullandı ve tekrar YPG sembolü açtı.

.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX