0530 708 54 54
0530 708 54 54
30 Nisan 2020 Perşembe 11:58:00 - Güncelleme:30 Nisan 2020 Perşembe 12:01:00

Afrin'de terör örgütü PKK/YPG'nin bombalı saldırısında yaşamını yitirenler defnedildi

Kaynak: IHA

ABONE OL

Afrin'de ilçesinde terör örgütü PKK/YPG'nin gerçekleştirdiği bombalı saldırısında hayatını kaybedenlerin sayısı 52'ye, yaralı sayısı ise 60'a yükseldi. Saldırıda hayatını kaybedenlerden kimlikleri belirlenen yakınları tarafından toprağa verilirken, kimliği belirlenemeyen 20 kişinin cenazesi ise sivil savunma ekipleri tarafından defnedildi.

Suriye’nin Afrin ilçesinide terör örgütü PKK/YPG sivillere yönelik bombalı araç saldırısı gerçekleştirmişti. Saldırıda hayatını kaybedenlerin sayısı 10’u çocuk olmak üzere 52, yaralıların sayısı ise 60 olarak açıklandı. Saldırının ardından hayatını kaybedenlerin kimlik çalışmaları gerçekleştirildi. Kimliği tespit edilenlerin cenaze işlemleri aileleri tarafından gerçekleştirildi. Saldırının ardından hem korna virüs ile mücadele önlemleri hem de yeni bir saldırı olabileceği endişesi ile cenazeler ayrı ayrı ve kalabalık olmayacak bir şekilde düzenlenen törenlerle defnedildi.

Kimliği belirlenemeyen 20 kişinin cenazesi ise sivil savunma ekipleri tarafından yapıldı. Sivil savunma ekiplerinin düzenlediği cenaze töreninde, cesetler açılan toplu mezarlara yan yana gömüldü.

Etiketler : Afrin bombalı saldırı defnedildi PKK YPG terör terörist google news
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX