0530 708 54 54
0530 708 54 54
14 Ağustos 2019 Çarşamba 15:15:00 - Güncelleme:14 Ağustos 2019 Çarşamba 15:17:00

Afrika bölgesi, her yıl 200 milyon otomobil kadar karbondioksit üretiyor

Araştırmacıların uydular aracılığıyla yaptığı gözlemler sonucunda Afrika bölgesinin her yıl 200 milyon otomobil kadar karbon karbondioksit ürettiğini keşfettiler.

TM Dijital Haber Merkezi

Bilim insanları tarafından yapılan yeni bir uydu verisi analizine göre, her yıl Kuzey Afrika'dan 1 ila 1,5 milyar ton arasında karbon emisyonu salındığı tespit edildi. Araştırmaya göre, kuraklığın ve arazi kullanımındaki değişikliklerin bölgenin toprağını bozduğu, bunun sonucumda da büyük miktarlarda depolanan karbon salınımına yol açtığı bildirildi.

Edinburgh Üniversitesi'nden bir ekip, karbon ve sera gazı gözlem uyduları olan Japonya'nın GOSAT ve NASA'nın OCO-2 uydularından toplanan verileri inceledi.

Araştırmacılar uyduların topladığı bitki örtüsündeki değişiklikleri gösteren üç atmosfer modeliyle yeraltı suyu sıcaklığı ve fotosentez seviyelerini ölçtüler.

Araştırma sonuçlarına göre, Araştırmaya göre, kuraklığın ve arazi kullanımındaki değişikliklerin bölgenin toprağını bozduğu, bunun sonucumda da büyük miktarlarda depolanan karbon salınımına yol açtığı belirlendi.

Araştırma bulgularının, sera gazı kaynaklarının anlaşılmasını geliştireceği ve ortalama küresel sıcaklık artışını 2C'nin altına düşürmeyi amaçlayan Paris Anlaşması şartlarını yerine getirme çabalarına yardımcı olacağı bildirildi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX