0530 708 54 54
0530 708 54 54
15 Temmuz 2021 Perşembe 10:13:00 - Güncelleme:15 Temmuz 2021 Perşembe 10:39:00

Açık açık uyardılar: Tekrarlanırsa çok sert cevap veririz

Moskova'nın Kırım kıyılarında İngiliz HMS Defender'in gerçekleştirdiğine benzer provokasyonlara izin vermeyeceğini söyleyen Rusya Güvenlik Konseyi Sekreter Yardımcısı Mihail Popov, Rus güçlerinin bu tür girişimlere sert cevap vereceğini ifade etti.

Rusya'nın resmi yayın organı Rossiyskaya Gazeta'ya demeç veren Popov, "Bu tür eylemler, ihlalde bulunan tarafın ulusal aidiyetine bakılmaksızın Rusya tarafından gelecekte de en sert şekilde engellenecek. Rakiplerimizi Rus ordusunun imkan ve kabiliyetlerini dikkate alarak bu tür provokasyonları düzenlemeye değip değmeyeceğini iyice düşünmeye çağırıyoruz" dedi.

Sputnik'te yer alan habere göre, HMS Defender hadisesini 'önceden planlanmış provokasyon' olarak niteleyen Popov, İngiliz denizcilerin Rusya'nın karasularını ihlal ederek bilinçli bir provokasyon gerçekleştirdiğinin altını çizdi.

Bu arada Popov, NATO'nun aktif askeri faaliyetlerinin ve ABD'de füze savunma sistemi geliştirilmesinin Rusya'ya yönelik askeri tehlike ve tehditlerin artmasına yol açtığını söyledi.

Uzun menzilli etkiye ve güçlü askeri donanıma sahip nükleer olmayan silahların rolünün arttığına ve tüm bunların Rusya'nın gözleri önünde gerçekleştiğine dikkat çeken Popov, "NATO'nun Soğuk Savaş'tan bu yana en büyük çok uluslu tatbikatı olan, 26 ülkeden askeri personelin katıldığı Defender Europe 2021, kısa süre önce Rusya sınırları yakınında gerçekleştirildi. Tatbikat sırasında, ABD'li birliklerin Avrupa'ya büyük gruplar halinde intikali, büyük askeri birliklerin konuşlandırılması ve kullanılması konuları üzerinde çalışmalar yapıldı" ifadelerini kullandı.

Etiketler : NATO Popov Rusya
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX