0530 708 54 54
0530 708 54 54
25 Ocak 2019 Cuma 11:19:00 - Güncelleme:25 Ocak 2019 Cuma 13:05:00

Pompeo'dan Venezuelalıara çirkin teklif: ABD, Venezuela'ya insani yardıma hazır

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclis'in Başkanı Juan Guaido, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya gönderdiği mektupta, ülkesine insani yardımda bulunulmasını istedi. Pompeo, "Bugün ABD'nin Venezuela halkına 20 milyon dolardan daha fazla insani yardım yapmaya hazır olduğunu duyuruyorum. Bu fonlar, ülkelerindeki siyasi ve ekonomik krizin etkileri ile şiddetli gıda ve tıbbi malzeme yokluğuna katlanmak zorunda kalan insanlara yardım amaçlıdır" dedi.

Venezuela'da çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı olan ve dün kendisini ülkenin geçici devlet başkanı ilan eden Juan Guaido'nun, ülkesine insani yardım yapılması talebi üzerine ABD hükümeti, 20 milyon dolardan fazla yardım yapmaya hazır olduğunu duyurdu. 

Guaido, ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'ya gönderdiği mektubu "Venezuela'nın geçici devlet başkanı" sıfatıyla yazdığını belirterek ABD hükümetinden acil insani yardım talep ettiklerini kaydetti.

Pompeo ise Amerikan Devletleri Örgütünde yaptığı konuşmada, Guaido'nun mektubuna cevaben, "Lojistik olarak mümkün olur olmaz, Venezuela halkına insani yardım ulaştırmaya hazırız. Bugün ABD'nin Venezuela halkına 20 milyon dolardan daha fazla insani yardım yapmaya hazır olduğunu duyuruyorum. Bu fonlar, ülkelerindeki siyasi ve ekonomik krizin etkileri ile şiddetli gıda ve tıbbi malzeme yokluğuna katlanmak zorunda kalan insanlara yardım amaçlıdır." dedi.

ABD'nin Venezuela'nın yeniden yapılanması ve ekonomisinin kurtulması için de daha fazla yardıma hazır olduğunu vurgulayan Pompeo, OAS ülkelerini Guaido'yu Venezuela'nın geçici devlet başkanı olarak tanımaya çağırdı.

GUAİDO KENDİSİNİ ÜLKENİN GEÇİCİ DEVLET BAŞKANI İLAN ETMİŞTİ

Venezuela'da dün muhalefet ve iktidar yanlılarının düzenlediği mitingler ülke ve bölge açısından son derece önemli gelişmelere yol açmıştı.

Çoğunluğu muhalefetin elindeki Ulusal Meclisin Başkanı Juan Guaido, muhaliflerin mitinginde kendisini geçici devlet başkanı ilan etmiş ve başta ABD olmak üzere Kanada, Kolombiya, Peru, Ekvador, Paraguay, Brezilya, Şili, Panama, Arjantin, Kosta Rika ve Guatemala gibi ülkeler tarafından tanınmıştı.

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ise başkent Caracas'taki Devlet Başkanlığı Sarayı Miraflores'in balkonundan binlerce Venezuelalıya seslenmiş, ABD ile tüm ilişkileri kestiğini ve bu ülkenin diplomatlarına Venezuela'yı terk etmeleri için 72 saat süre tanıdığını açıklamıştı.

(AA)

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX