0530 708 54 54
0530 708 54 54
21 Eylül 2020 Pazartesi 18:40:00 - Güncelleme:21 Eylül 2020 Pazartesi 20:44:00

ABD, Maduro ve İran Savunma Bakanlığı'na yaptırım uygulama kararı aldı

Kaynak: AA

ABONE OL

Pompeo, ABD'nin Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro ve İran Savunma Bakanlığı'na yaptırım uygulama kararı aldığını açıkladı.

ABD yönetimi, yeni bir yaptırım kararını daha kamuoyuyla paylaştı. Alınan yaptırım kararı ise ABD- İran arasındaki ilişkileri daha da gerginleştirecek. ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo'nun özellikle İran ile ilgili açıklamaları gündeme yine bomba gibi düştü.

ABD'DEN İRAN'A 'TAM BASKI' UYGULAMASI DEVAM EDECEK

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, alınan yeni yaptırım kararlarına ilişkin açıklamasında, İran yönetimi üzerinde "tam baskı" uygulamaya devam edeceklerini vurguladı. İran ile yapılan nükleer anlaşma kapsamında Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) tarafından kaldırılan yaptırımları yeniden yürürlüğe soktuklarını hatırlatan Pompeo, Başkan Donald Trump liderliğinde İran'ın nükleer silahlara sahip olmaması için gerekli tüm tedbirleri alacaklarını belirtti.

Etiketler : Pompeo ABD Nicolas
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX