0530 708 54 54
0530 708 54 54
17 Ağustos 2020 Pazartesi 23:36:00 - Güncelleme:17 Ağustos 2020 Pazartesi 23:36:00

ABD Kuzey Kutbu Ulusal Yaban Sığınağında petrol ve gaz sondajına izin verdi

Kaynak: AA

ABONE OL

ABD Hükümeti, Kuzey Kutbu Ulusal Yaban Hayatı Sığınağını (ANWR) petrol ve gaz sondajına açacağını duyurdu.

ABD Hükümeti, Kuzey Kutbu Ulusal Yaban Hayatı Sığınağını (ANWR) petrol ve gaz sondajına açacağını duyurdu.

İçişleri Bakanı David Bernhardt tarafından bugün imzalanan belge ile ANWR’nin okyanus kıyı şeridini oluşturan 1,56 milyon dönümlük alanda petrol ve gaz aramak için sondaj yapılması kararı onaylandı.

Bakan Bernhardt gazetecilere verdiği demeçte, "Bu petrol ve gaz programı, binlerce yeni iş imkanı ve on milyarlarca dolar gelir kaynağı oluşturabilir." dedi.

BAKANLIĞIN KARARINA TEPKİ

Batı Öncelikleri Merkezi isimli düşünce kuruluşunun Direktörü Jennifer Rokala ise İçişleri Bakanlığının kararına yazılı açıklamayla tepki gösterdi.

Rokala, "Bu plan sadece geyiklere, kutup ayılarına ve diğer vahşi hayata zarar vermekle kalmayacak, aynı zamanda hızla ilerleyen iklim değişikliği karşısında aptalca bir girişim olacak." dedi.

Tamamı 19,3 milyon dönümden oluşan sığınakta boz ayı, kutup ayısı, gri kurt, ren geyiği ve kutup tilkileri gibi hayvan türleri yaşıyor.

Sondajın bölgede karibu türü geyikleri avlayan ve ANWR topraklarını kutsal kabul eden yerli Gwich'in halkı üzerinde oluşturacağı olumsuz etkiler konusunda da bir süredir endişeler dile getiriliyor.

Etiketler : ABD hükümet içişleri bakanı
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX