0530 708 54 54
0530 708 54 54
28 Eylül 2020 Pazartesi 09:23:00 - Güncelleme:28 Eylül 2020 Pazartesi 10:07:00

ABD Başkanı Trump'tan Dağlık Karabağ açıklaması: Çatışmaları durdurabilecek miyiz bakacağız

Kaynak: AA

ABONE OL

ABD Başkanı Trump, Azerbaycan ve Ermenistan arasında Dağlık Karabağ'da yaşanan çatışmalara ilişkin açıklama yaptı. Trump, 'O bölgede çok iyi ilişkilerimiz var ve (çatışmaları) durdurabilecek miyiz bakacağız.' dedi.

Trump, Beyaz Saray'da düzenlediği basın toplantısında, Azerbaycan ve Ermenistan arasında artan gerginliğin sorulması üzerine, gelişmelerden haberdar olduğunu söyledi.

Akşam Gazetesi Washington Temsilcisi Yavuz Atalay, Karabağ’da yaşananlara ilişkin ABD Başkanı Donald Trump’a “Karabağ’da askeri hareketlilik var. Siviller öldü. Azerbaycan Resmi yetkililerine göre ilk ateş Ermenistan’dan geldi. Yorumunuz nedir?” diye sordu.

Trump, “Olaylar çok yeni ve yakından takip ediyoruz” dedi. Olanları dün ve bugün öğrendiğini ifade eden Başkan Trump, “Bölgede iyi ilişkilerimiz var. Çatışmaları durdurabilecek miyiz, bakacağız” ifadelerini kullandı.

Dün sabah saatlerinde Ermenistan-Azerbaycan cephe hattında, Ermeni güçlerinin Azerbaycan sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine çatışmalar başlamıştı.

Azerbaycan ordusu karşı saldırı başlatmış ve bazı yerleşim birimlerini işgalden kurtarmıştı.

Etiketler : AZERBAYCAN ERMENİSTAN ORDU SAVAŞ TURUMP ABD
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX