0530 708 54 54
0530 708 54 54
20 Nisan 2019 Cumartesi 10:27:00 - Güncelleme:20 Nisan 2019 Cumartesi 10:44:00

MTA Oruç Reis Marmara'da petrol ve gaz arayacak

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Oruç Reis gemisi Marmara’da keşif yapıyor. Gemi, 100 gün denizden sismik veri toplayacak.

Türkiye’nin petrol ve doğalgaz arama çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Aramalar kapsamında Akdeniz ve Karadeniz'de çalışmalar tüm hızıyla sürerken Maden Tetkik ve Arama (MTA) kurumunun Oruç Reis gemisinin Marmara’da keşif yaptığı ortaya çıktı. Oruç Reis’in yaklaşık 100 gün Marmara Denizi’nde sismik veri toplayacağı öğrenildi. TPAO ile Maden Tetkik Arama (MTA) kurumu arasında daha önce Sismik Veri Toplama protokolü imzalanmıştı. Çalışmalar bu ay başladı. ‘Güney Marmara 3B Sismik Veri Toplama Projesi’yle Oruç Reis sismik veri toplayacak.

2 ROTA OLUŞTURULDU

Oruç Reis’in güvenli bir şekilde görevini sürdürmesi için denizcilikle ilgili kuruluşlar bilgilendirildi. Çalışmaların gemilerin seyrini tehlikeye sokmaması için Marmara'da geçici iki yönlü tavsiye rota oluşturuldu. Rotalar gemilere ulaştırılması için acentelere bildirildi.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Azeri mevkidaşı Perviz Şahbazov'la buluştu.

Hazar enerjisi için çalışıyoruz

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, Dolmabahçe’de Azerbaycan ve Türkmenistan’dan mevkidaşlarıyla bir araya geldi. Bakan Dönmez, “Hazar Bölgesi doğal kaynaklarının ülkemize ve diğer pazarlara iletilmesi için çalışıyoruz” dedi.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX