Trabzonspor büyük avantaj sağladı

Temsilcimiz Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Yunanistan ekibi AEK’yı deplasmanda 3-1 mağlup etti

Haberin Eklenme Tarihi: 22.08.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 22.08.2019 23:02:00
ABONE OL

UEFA Avrupa Ligi Play-Off Turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor, Yunanistan ekibi AEK ile deplasmanda karşılaştı. Karşılaşmada geriye düşen Trabzonspor, mücadeleyi 3-1 kazandı ve rövanş öncesinde avantajlı bir skor aldı. Ayrıca bordo-mavililer, Avrupa arenalarında 50. galibiyetini elde etti.

AEK'nın golünü 4. dakikada Marko Livaja kaydetti. Trabzonspor'un golleri 28, 44 ve 70. dakikada Caleb Ekuban'dan geldi. Jose Sosa, 24. dakikada penaltıda direğe takıldı.

Bordo-mavililerin Ganalı futbolcusu Caleb Ekuban, bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk kez hat-trick yaparken, Avrupa sahnesinde 3 maçta, 4 gol ve 1 asistlik performans sergiledi.

Yunanistan'da avantajlı bir skor alan Trabzonspor, 29 Ağustos Perşembe günü AEK'yi Trabzon'da ağırlayacak.

TRABZONSPOR KÖTÜ BAŞLADI! SOSA PENALTIYI KAÇIRDI!

Trabzonspor, Yunanistan deplasmanında oynadığı maça istediği gibi başlayamadı. İlk dakikalarda etkisiz bir görüntü sergileyen bordo-mavililer, 4. dakikada AEK'nın Marko Livaja ile gelen golüne engel olamadı. Golden sonra adeta kendine gelen Trabzonspor, oyun rakip yarı sahada oynamaya başladı. Karşılaşmanın 22. dakikasında Filip Novak rakip ceza sahası içerisinde yerde kaldı ve hakem penaltı noktasını gösterdi. Ancak Jose Sosa penaltı vuruşunda direğe takıldı.

EKUBAN AFFETMEDİ!

Dakikalar ilerledikçe oyun tam anlamıyla kontrolüne alan Trabzonspor, 29. dakikada Sosa'nın sağdan kullandığı köşe vuruşunda iyi yükselen Nwakaeme'nin yere doğru yaptığı kafa vuruşunda, arka direkte Novak'ın müdahale ettiği top altıpas içindeki Ekuban'ın önüne düştü. Ekuban da müsait durumda meşin yuvarlağı filelere gönderdi ve durumu 1-1 yaptı. Karşılaşmanın 44. dakikasında Sosa'nın bu kez sol taraftan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde yakın mesafede iyi yükselen Ekuban, kafa vuruşuyla kendisinin ve takımının ikinci golünü kaydetti.

TRABZONSPOR'DA EKUBAN'IN GECESİ

İkinci yarıda Trabzonspor oyunun kontrolünü elinde tutarken, bir kez daha Caleb Ekuban sahneye çıktı. Karşılaşmanın 70. dakikasında topu ağlara gönderen Ekuban, hat-trick yaparken, Trabzonspor'un rövanş öncesinde oldukça avantajlı bir skor almasını sağladı.