Son Dakika... IMF'nin CHP ve İP ile meşruiyet dışı toplantısına sert tepki: Ülkeye karşı farklı bir ajandanın göstergesi

IMF Türkiye İcra Direktörü Kaya IMF'nin CHP ve İP görüşmesi ile ilgili 'Saklanan, meşruiyet dışı toplantı, ülkeye karşı farklı bir ajandanın göstergesi' dedi.

Haberin Eklenme Tarihi: 23.09.2019 08:08:00 - Güncelleme Tarihi: 23.09.2019 08:49:00
ABONE OL

CHP'den Faik Öztrak ile İP'li Durmuş Yılmaz'ın gizlice IMF yetkilileriyle görüşmesine IMF Türkiye İcra Direktörü Kaya'dan sert tepki geldi. kaya yaptığı açıklamada "Saklanan, meşruiyet dışı toplantı, ülkeye karşı farklı bir ajandanın göstergesi" ifadesini kullandı.

Uluslararası Para Fonu (IMF) İcra Direktörü Raci Kaya, yaptığı yazılı açıklamada, IMF heyetinin CHP ve İYİ Parti yetkilileriyle görüşmesini değerlendirdi.

Madde 4 görüşmeleri sürecinde IMF ekibine her türlü desteğin verildiğine işaret eden Kaya, karşılıklı mutabık kalınan program süresince tüm taleplerin karşılanmasında kolaylaştırıcı olunduğunu aktardı.

Kaya, bizzat iki gününde yer aldığı toplantılar boyunca böyle bir görüşme niyetinden dahi söz edilmediğine dikkati çekerek, "Buna rağmen böylesi saklanan, meşruiyet dışı bu toplantı, Türkiye'ye karşı farklı bir ajandanın varlığının göstergesidir." değerlendirmesinde bulundu.

AA