PKK Karadeniz'den silindi

Eli kanlı terör örgütünün Karadeniz grubunu etkisiz hale getiren güvenlik güçleri, PKK'nın sözde bölge karargahıyla birlikte 20’ye yakın sığınak ve erzak deposunu imha etti. Teröristlerin bölgeye yeniden sızmasını önlemek için ise İHA destekli operasyonlar başlatıldı. 

Haberin Eklenme Tarihi: 26.05.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 26.05.2019 08:01:00
ABONE OL

Güvenlik güçleri, terör örgütü PKK'nın sözde Karadeniz açılım grubundaki teröristlerin tamamını etkisiz hale getirdi. Son 5 yılda Karadeniz kırsalındaki operasyonlarda 15 terörist etkisiz hale getirilirken, 3'ü teslim oldu, 6'sı ise sağ ele geçirildi. PKK’ya darbe üstüne darbe indiren Mehmetçik, son olarak İranlı 'Kawa' kod adlı Behrüz Dudkanlu ve 'Aras Faraşin' kod adlı Aras Aslan sağ olarak yakalamıştı. Teröristler ifadelerinde PKK’nın bölgedeki bütün inlerinin yerlerini itiraf etti. 

YAYLA EVLERİNDEN ÇALDILAR

Terörist Dudkanlu'nun Giresun Karaovacık Deresi vadisi üzerinde Seydi köyü yaylası kırsalında gösterdiği sığınağın PKK'nın sözde Karadeniz ana karargâhı olduğu belirlendi. Sığınağın yakınındaki yayla evlerinden çaldıkları erzaklarla rahat kış üslenmesi yaptıkları, bölgenin yoğun sisli olmasından dolayı fark edilmedikleri öğrenildi. Telsizle haberleşme sağlamadan belli aralıklarla sözde karargahın bulunduğu sığınakta buluşan teröristlerin, eylem planlamalarını da burada yaparak önemli kararlar aldığı, buradan Ordu, Tokat, Sivas’la Gümüşhane, Tunceli ve Erzincan kırsalına geçiş yapabildikleri tespit edildi. Artık tüm yolları bilinen örgütün kullandığı geçiş güzergahları ve yollar tespit edilerek kontrol noktaları oluşturuldu. 

GÖZETLEME YAPIYORLARDI

Karargâh olarak kullanıldığı belirlenen sığınakta yaşam malzemesi ve yiyecek, sığınağın yakınında 2 adet büyük erzak deposu ele geçirildi. Sığınak ve depolar patlatılarak imha edildi. Sığınağın bulunduğu vadinin sarp kayalık ve ormanlık olduğu, bölgede doğal mağaraların da yer aldığı, bu mağaraların bazılarının ise gözetleme ve keşif amaçlı kullanıldığı da tespit edildi. Jandarma istihbarat ekiplerince ayrı ayrı araziye götürülerek yer göstermesinde bulunan iki teröristin, 20'ye yakın gösterdiği erzak deposu ve sığınak da imha edildi. 

50'ŞER METRE ARALIKLARLA

PKK'nın Karadeniz'deki en büyük silah deposunun da Gümüşhane kırsalında olduğu belirlenirken, lojistik olarak ise Trabzon kırsalını kullandıkları ortaya çıktı. Teröristlerin Gümüşhane kırsalında yer göstermesi sonucu 50'şer metre aralıklarla 3 ayrı depo bulundu. Depolarda yaşam malzemesiyle 50 kilogram amonyum nitrat ele geçirildi. Yeni terörist grupların bölgeye sızmaması için Özel Harekat (JÖH), Polis Özel Harekat (PÖH) ve komandoların katılımıyla İHA destekli eşzamanlı operasyonlar devam ediyor. 

Bölgeyi karış karış tarayan JÖH ve PÖH timleri, PKK'nın Karadeniz'deki en büyük silah deposunun Gümüşhane kırsalında olduğunu tespit etti. 

PKK’lı teröristlerin kullandığı geçiş güzergâhları ve yollar tespit eden Mehmetçik, kontrol noktaları oluşturuldu. 

ELEBAŞI ÖLDÜRÜLDÜ TERÖRİSTLER DAĞILDI 

Yurtiçinde ve sınır ötesinde güvenlik güçlerinin PKK’yla etkin mücadelesi, örgütü hareket edemez hale getirdi. PKK’nın sözde Karadeniz sorumlusu 'Doğan-Serdar' kod adlı Celal Kaya bölgedeki başarılı operasyonların ardından yaralı olarak Tunceli’ye kaçmıştı. Mehmetçik, terörist Kaya’yı Tunceli’de etkisiz hale getirmesinin ardından örgüt bölgeye yeni grup gönderememişti. PKK’dan umudunu kesen ve yakalanacağını anlayan İranlı 'Kawa' kod adlı Behrüz Dudkanlu güvenlik güçlerine teslim olmuştu. 

Dudkanlu’nun ihbarının ardından 'Aras Faraşin' kod adlı Aras Aslan da 3 gün önce yakalanmıştı.