Maksatlı habere Külliye'den tepki

Alman Deutsche Welle'nin, İVME Finansman Paketi'ne ilişkin haberindeki ifadelerin maksatlı ve asla kabul edilemez olduğu belirtildi. 

Haberin Eklenme Tarihi: 26.05.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 26.05.2019 08:00:00
ABONE OL

Cumhurbaşkanlığı Strateji ve Bütçe Başkanlığı, Hazine Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı İleri, Verimli, Milli Endüstri (İVME) Finansman Paketine ilişkin Deutsche Welle Türkçe tarafından yapılan habere sert tepki gösterildi. Başkanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Deutsche Welle Türkçe tarafından yayımlanan “Albayrak'ın finansman paketine 'yanlış ve zamansız' eleştirisi” başlıklı haberde Başkanlığın da adına yer verilmesi nedeniyle açıklama yapılmasının zaruri görüldüğü ifade edildi. 

ALGI YARATMAYA ÇALIŞIYORLAR 

Açıklamada şunlar kaydedildi: “Söz konusu haberde, güya başkanlığımız bürokratlarının açıklanan İVME Finansman Paketi'ni televizyondan öğrendikleri, zamansız ve gereksiz buldukları ve seçimlere ilişkin olumsuz düşünceler ifade ettikleri iddia edilmiştir. Haberin tamamı birlikte değerlendirildiğinde, hükümetimiz tarafından ekonominin ihtiyaçları çerçevesinde hazırlanan kapsamlı bir paket hakkında olumsuz bir algı üretilmeye çalışıldığı açıkça anlaşılmaktadır. Bu açıdan, haberin maksatlı olduğu bellidir. Bu maksadı pekiştirmek için, başkanlığımızın ve personelimizin isminin de kullanılmış olması dikkat çekicidir ve asla kabul edilemez.”