'İstanbul, lafla değil tecrübeyle güzel olacak'

AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Yıldırım, İstanbul'un laf üstüne laf koyanlarla değil, taş üstüne taş koyanlarla daha güzel olacağını söyledi. 

Haberin Eklenme Tarihi: 26.05.2019 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 26.05.2019 08:00:00
ABONE OL

Seçim çalışmalarını Zeytinburnu'nda sürdüren AK Parti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Binali Yıldırım, Rumeliler Derneği tarfından düzenlenen programa katıldı. Zeytinburnu'nda belediye başkanı seçilen Ömer Arısoy için verilen desteğe teşekkür eden Yıldırım, “Benim için de destek verdiniz ama biraz eksik kaldı. Şimdi, 23 Haziran'da bu eksiği tamamlıyor muyuz? Zeytinburnu'nda yeni bir destan yazacak mıyız” diye konuştu. 

TECRÜBE KONUŞACAK 

23 Haziran'da demokrasi bayramı yapacaklarını söyleyen Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: 

“İstanbul için yola çıkanlar yorulmaz, İstanbul müjdelenmiş şehirdir. İstanbul laf üstüne laf koyanlarla değil, taş üstüne taş koyanlarla daha güzel olacak. Onun için İstanbul'da tecrübe konuşacak, İstanbul dev eserlerle dünyanın başkenti olacak. Buna hazır mısınız? O halde 23 Haziran'a kadar durmak yok yola devam.” 

'SİZİN OYLARINIZ İÇ EDİLDİ' 

31 Mart'ta yapılan seçimlerde AK Parti lehine verilen oyların bir kısmının “iç edildiğini” belirten Yıldırım, şunları söyledi: “Sizin oylarınız maalesef gitmesi gereken yere gitmedi. Biz bunu fark ettik, dedik ki 'bakın burada bir yanlış var. Bizim oylarımız başkalarına yazılmış. Bazı oylarımız iptal edilmiş' Nereden anlıyoruz? Oyların yüzde 10'u sayılıyor, aradaki fark yarıdan fazla düşüyor.” İstanbul'da aday olan iki ismin birbirine yakın oy aldığına dikkati çeken Yıldırım, “Yeniden sayılınca neden benim oyum artıyor da onunki artmıyor. Bunu anlamak zor mu? Elbetteki bizim çalınan oylarımızı yeniden sayınca buluyoruz, yerine koyuyoruz. Bu kadar basit” ifadelerini kullandı.