ABD merkezi National Interest dergisi: Hazır ol NATO! Rusya’nın S-500’leri savaş alanına iniyor

ABD merkezli uluslararası ilişkiler dergisi National Interest, Rusya’nın üretim aşamasında olduğu yeni S-500 hava savunma sistemi hakkında "Hazır ol NATO! Rusya’nın S-500’leri savaş alanına iniyor" başlığıyla bir makale yayımladı.

Haberin Eklenme Tarihi: 16.07.2019 12:27:00 - Güncelleme Tarihi: 16.07.2019 14:07:00
ABONE OL

TM Dijital Haber Merkezi

Rusya’nın geliştirmekte olduğu S-500 füze savunma sistemlerinin üretimine başlandığıyla ilgili açıklamalar, ABD basınının yoğun ilgisini çekti. Konunun önemine dikkat çeken ABD basını, S-500’lerin beklenenden daha hızlı bir şekilde podyuma çıkacağını yazdı.

ABD’de iki ayda bir çıkan uluslararası ilişkiler dergisi The National Interest’te Mark Episkopos imzasıyla yayımlanan makale, Rusya’nın S-500 füze savunma sistemlerine ne zaman sahip olacağının yanıtını aradı. Söz konusu makale, okuyuculara “Hazır ol NATO! Rusya’nın S-500’leri sahaya iniyor!” başlığıyla duyuruldu.

“ÖNCÜLLERİNDEN DAHA MODERN”

Rostec şirketinin CEO’su Sergey Çemezov’un Rusya’da bir televizyon kanalına verdiği röportajın hatırlatıldığı makalede, Çemezov’un şu sözlerine yer verildi:

“SON AŞAMASINA GİRİLDİ”

Rusya Sanayi ve Ticaret Bakanı Denis Manturov’un S-500 füze savunma sistemleriyle ilgili daha detaylı bilgiler paylaştığını aktaran makale, Manturov’un Interfax ajansına verdiği demeçten şu alıntıyı yaptı:

“GELECEK YIL BİLE OLABİLİR”

Üretim takviminin henüz net olmadığını aktaran National Interest dergisi, uzmanların, S-500 füze savunma sisteminin seri üretime geçmesi için daha çok zamana ihtiyaç duyulduğuna inandıklarını belirtti.

Kremlin’den yapılan açıklamalara atıfta bulunan makale, S-500 füze savunma sistemlerinin beklenenden çok daha önce hizmete alınabileceğinin düşünüldüğünü yazdı.

Rusya Başbakan Yardımcısı Yuri Borisov’un “Başarıyla gerçekleştirilen ön testler, S-500’lerin teslim tarihlerinin öne çekilmesine olanak tanıyor.” sözüne yer verilen makalede, Borisov’un şu sözlerine yer verildi: