Türkiye'nin yeni markası: Gökbey

Ülkemizin genel maksat helikopter ihtiyaçlarının özgün bir platformla karşılanması amacıyla geliştirilen T-625 helikopteri, gökyüzünde Gökbey adıyla görev yapacak. Başkan Erdoğan, Savunma Sanayii Zirvesi'nde helikopterin tanıtımını yaptı.

Haberin Eklenme Tarihi: 13.12.2018 08:00:00 - Güncelleme Tarihi: 13.12.2018 08:00:00
ABONE OL

MİLLİ İMKANLAR KULLANILIYOR 

Gökbey'in tüm alt sistem tasarımları yurtiçinde geliştirildi. Helikopterin, geliştirme döneminde 14 alt sistem Türkiye'de üretildi. Başta motor olmak üzere diğer sistemlerin de seri üretim dönemini destekleyecek şekilde milli imkan ve kabiliyetler kullanılarak üretilmesi hedefleniyor. Başkan Erdoğan zirvede yaptığı konuşmada, savunma sanayiindeki diğer çalışmalara da değinerek, “Kasırga, Bora, Som gibi füzelerimiz, seri üretim aşamasına gelirken, daha yeni modellerle ilgili çalışmalarımız da sürüyor. 

UZUN MENZİLLİ FÜZELER 

O da daha uzun menzilli olanlarını yapmak, bunların üretimlerine geçmek. Bu alanda önemli bir adımı da inşallah uzun menzilli füzelerle atıyoruz, atacağız. Deneme atışlarının tamamlandığı bu proje, Türkiye'yi bir üst lige taşıyacak” bilgilerini paylaştı. Erdoğan şöyle devam etti: “Çok acil olmayan hiçbir ürünün, malzemenin yurtdışından ithal edilmemesi gerektiğinin talimatını buradan tüm kurumlarımıza bir kez daha veriyorum. Bizi birilerine muhtaç etmeyin. Atak helikopterini çok daha güçlü hale getireceğiz. Atak helikopterimiz en önemli hava güçlerimizden biri haline geldi. Milli muharip uçağımızı geliştirme yönünde kesintisiz bir çaba içindeyiz. Özel sektörümüz çıktı ortaya, insansız hava aracını da silahlı insansız hava aracını da yaptı. Şimdi daha da ileri gidecekler, buna inanıyorum. Çok daha güçlüsünü yapacaklar.”