0530 708 54 54
0530 708 54 54
12 Aralık 2019 Perşembe 13:53:00 - Güncelleme:12 Aralık 2019 Perşembe 13:56:00

BKM'den milyonları ilgilendiren kredi kartı açıklaması

Türkiye'deki kullanıcılara ait yüzbinlerce kredi kartının bilgisinin çalındığına yönelik iddialarla ilgili açıklama yapan, Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM),"Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkemizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunmaktadır" ifadelerine yer verdi.

Türkiye'deki kullanıcılara ait yüzbinlerce kredi kartının bilgisinin çalındığına yönelik iddialara Bankalararası Kart Merkezi'nden (BKM) açıklama geldi.

BKM'den yapılan açıklamada, "Türkiye'de bazı kredi kartı bilgilerinin çalındığına ilişkin haberler, düzenleyici otoriteler, kart çıkaran kuruluşlar ve ilgili tüm paydaşlarca titizlikle takip edilmektedir. Banka kartı ve kredi kartları kanun ve yönetmeliklerine göre ülkemizde tüm ödeme kartları, kullanıcıları dolandırıcılık risklerine karşı güncel uluslararası standartlarla korunmaktadır" denildi.

BKM açıklamasında, "Türkiye'de faaliyet gösteren tüm kart çıkaran kuruluşlar, güvenlik hizmetleri ve sahtekarlıkla mücadele eden çözümleriyle kart bilgilerini sıkı bir biçimde korumaya her daim özen göstermektedir. Bu kapsamda, zaman zaman bazı internet sitelerinden çalındığı iddia edilen kartlara ilişkin işlemler, kart çıkaran kuruluşlar tarafından yakından takip edilerek gerekli önlemler alınmaktadır" ifadesi yer aldı.

Öte yandan, BKM yaptığı açıklama ile, kredi kartı kullanıcılarının kart güvenliğiyle ilgili bilgilere "www.bilgiguvende.com" adresinden ulaşabileceklerini de aktardı.

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX