0530 708 54 54
0530 708 54 54
23 Kasım 2022 Çarşamba 06:39:00 - Güncelleme:23 Kasım 2022 Çarşamba 06:39:00

Düzce'de şiddetli deprem! 1 can kaybı, 68 yaralı

Düzce'de 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. AFAD, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı. Düzce merkezli depremde İstanbul, Eskişehir, Bursa, Kocaeli, Bolu, Edirne şiddetli olarak sallandı. AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, depremin ardından bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 138 artçı sarsıntı meydana geldi. Deprem nedeniyle Düzce'de 37, İstanbul'da 2, Zonguldak'ta 10, Sakarya'da 26, Bolu'da 1 ve Bursa'da 4 kişi olmak üzere toplam 80 kişi yaralandı, yaralılardan 23'ünün tedavisi hastanelerde sürüyor.

Düzce'nin Gölyaka ilçesinde 5,9 büyüklüğünde deprem meydana geldi. AFAD bölgede an itibarıyla en büyüğü 4,3 olmak üzere, toplamda 138 artçı depremin meydana geldiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 04.08'de merkez üssü Düzce'nin Gölyaka ilçesi olan 5,9 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Gölyaka ilçesindeki depremin 6,81 kilometre derinlikte meydana geldiği belirlendi.

1 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Düzce'de meydana gelen deprem esnasında evden çıkmaya çalışan Hikmet Çelebi (47), dairenin çıkışında dengesini kaybederek kafasını merdivene çarptı. Beyin kanaması geçirdiği belirlenen Çelebi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

BAKAN KOCA'DAN AÇIKLAMA

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremde 1'i ağır olmak üzere toplam 68 kişinin yaralandığını söyledi.

Koca, AK Parti TBMM Grup Toplantısı öncesinde gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Sağlık Bakanı Koca, depremde Afganistan uyruklu 28 yaşında bir vatandaşın birinci kattan düşmesi nedeniyle beyin kanaması geçirdiğini, solunum cihazına bağlı ve durumunun ağır olduğunu belirterek, "Toparlayabileceğini umuyoruz." dedi.

Koca, "Toplam 68 yaralımız var. Bu yaralıların 26'sı hastanede yatış yapılarak takip ediliyor. Ağır yaralımız dışında diğer vatandaşlarımızın genel durumları iyi, herhangi bir ciddi sorunları yok." bilgisini paylaştı.

ÇEVRE İLLERDEN DE HİSSEDİLDİ

Deprem İstanbul, Ankara, Bolu, Eskişehir, Kütahya, Bursa, Kocaeli ve Edirne'de hissedildi. Olay yerine Düzce AFAD, Ankara AFAD, İstanbul AFAD, Bursa AFAD, Bolu AFAD, Sakarya AFAD, Zonguldak AFAD, Kocaeli AFAD ve Türk Kızılay ekipleri sevk edildi. Bölgede AFAD, Jandarma, Emniyet, 112, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nden toplamda 422 personel ve 120 araç görevlendirildi. AFAD Lojistik deposundan 10.000 battaniye, 20 adet 112 m2 genel maksat çadırı ve 480 adet 16 m2 aile yaşam çadırı sevk edildi. Bölgeye 10 adet mobil baz istasyonu sevk edildi.

VALİ YERLİKAYA: İSTANBUL'DA DA HİSSEDİLDİ, TAKİP EDİYORUZ

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "AFAD verilerine göre saat 04.08'de Düzce Gölyaka merkezli 5.9 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem İstanbul'dan da hissedilmiştir. Konuyu takip ediyoruz. Allah, her türlü afetten ülkemizi ve milletimizi korusun" dedi.

ARTÇI DEPREMLER YAŞANIYOR

AFAD'dan yapılan açıklamaya göre, depremin ardından bölgede en büyüğü 4,3 olmak üzere toplam 138 artçı sarsıntı meydana geldi. Deprem nedeniyle Düzce'de 37, İstanbul'da 2, Zonguldak'ta 10, Sakarya'da 26, Bolu'da 1 ve Bursa'da 4 kişi olmak üzere toplam 80 kişi yaralandı, yaralılardan 23'ünün tedavisi hastanelerde sürüyor.

KONTROL AMAÇLI ELEKTRİK KESİNTİSİ UYGULANDI

AFAD, bölgede kontrol amaçlı elektrik kesintisi uygulaması yapıldığını açıkladı. AFAD vatandaşları paniğe kapılmamaları konusunda uyardı.

Deprem bölgesinde ilk saatlerde yapılan kesintilerin ardından kente elektrik verildiği bilgisi paylaşıldı.

DÜZCE VE SAKARYA'DA EĞİTİME BİR GÜNLÜK ARA

Düzce Valisi Cevdet Atay kentte tedbir amaçlı eğitime bir gün ara verildiğini duyurdu. Öte yandan Sakarya'da da eğitime 1 gün ara verildi.

SAHA TARAMALARINDA CAN KAYBI TESPİT EDİLMEDİ

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "5.9 büyüklüğündeki depremin merkezi olan Düzce Gölyaka ilçemizde yapılan tüm taramalarda can kaybı bilgisi yoktur. AFAD, Jandarma ve Emniyet, tüm ekiplerimizin taramaları devam ediyor." açıklamasında bulundu. Bölgede bazı binalarda kısmi çöküntüler yaşandı.

Köylerdeki taramaların, özellikle de Gölyaka ilçesindeki köylerdeki taramaların tamamlandığını belirten Soylu, "Birkaç ahır yıkıntısı dışında şu ana kadar gelmiş büyük bir ağır hasar ve bina çökmesi gibi ihbarlar söz konusu değil. Ama bu taramalarımız devam ediyor, taramalar devam ettikçe de bilgilerimiz sürecek." açıklamasında bulundu.

Soylu, Gölyaka'daki 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından artçı depremler ve elektrik kesintisi yaşandığını belirterek "Bunların büyük bölümü kontrollü bir şekilde yapıldı ve daha sonra peyderpey elektrik verilmeye devam edildi." ifadesini kullandı.

Bakan Soylu bölgedeki son duruma ilişkin şöyle bilgi paylaştı:

"Şu anda ekipler olay yerine devam ediyor, yönlendirilmiş durumda. Özellikle AFAD birliklerimiz, Kızılay ve tüm birliklerimiz olay yerine yönlendirilmiş durumda. Şu anda dışarı çıkmış vatandaşlarımıza battaniye sevkiyatı devam ediyor. Bu açıdan hem valilerimiz, hem kaymakamlarımız, hem ilgili belediye başkanlarımız, muhtarlarımız herkese olay yerinde ve Allah'a şükür bir can kaybı söz konusu değil. Bu depremin olduğu dakikadan itibaren hem emniyet birimlerimiz, jandarma birimlerimiz, güvenlik ve asayiş açısından da tüm kontrollerini sahada devam ettirmektedirler. Bu açıdan da vatandaşlarımız evlerinden çıktı. Birtakım asayiş olayları olur mu, birtakım hırsızlık olayları olur mu diye endişe içerisinde olabilirler ama gerek bekçilerimiz, gerek polislerimiz, gerek jandarmalarımız şu anda sokaklarda asayiş açısından güvenlik tedbirlerini almış durumdalar."

1'İ AĞIR 22 KİŞİ YARALANDI

Depreme ilişkin bilgi veren Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamadı "Düzce'de 37 kişi, İstanbul'da 1 kişi, Zonguldak'ta 6 kişi, Sakarya'da 1 kişi, Bolu'da 1 kişi ve Bursa'da 4 kişi olmak üzere, 50 vatandaşımız yaralanmıştır" ifadelerini kullandı.

EGM'DEN ASAYİŞ AÇIKLAMASI

Emniyet Genel Müdürlüğü'nden depreme ilişkin "Düzce'de saat 04.08'de meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki deprem sonrası ekiplerimizle sahadayız. Depremden kaynaklı saha taramalarını yapıyoruz. Yaşanması muhtemel asayiş olaylarına karşı da gerekli tüm güvenlik tedbirlerimizi aldık" açıklamasında bulunuldu.

DÜZCE'DE ART ARDA DEPREMLER

Düzce'de 4.3 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

TÜRK KIZILAY BAŞKANI KINIK'TAN DEPREME İLİŞKİN AÇIKLAMA

Türk Kızılay Başkanı Kerem Kınık, Başkan Recep Tayyip Erdoğan'ın vatandaşların tüm ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda talimat verdiğini bildirdi.

Kınık, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Sayın Cumhurbaşkanımız arayarak müdahale faaliyetlerimiz hakkında bilgi aldı, vatandaşlarımızın tüm ihtiyaçlarının giderilmesi doğrultusunda talimatlarını verdi." ifadesini kullandı.

AK PARTİ'DEN DEPREM AÇIKLAMASI

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Düzce'de meydana gelen 5,9'luk deprem ile ilgili açıklama yaptı.

Çelik, "Tüm kurumlarımız ve ekiplerimiz sahadadır. Her türlü tedbir alınmakta ve çalışmalar yürütülmektedir" dedi.

BAKAN YANIK: 10 PSİKOSOSYAL DESTEK EKİBİ GÖREVLENDİRDİK

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, "Düzce Gölyaka'da meydana gelen 5.9 büyüklüğündeki depremin etkilerini azaltmak amacıyla 5 araç 20 meslek elemanından oluşan 10 Psikososyal Destek Ekibi görevlendirdik. Ekiplerimiz KYK yurtları ve toplanma alanlarında vatandaşlarımıza destek verecek" dedi

BAKAN SOYLU'DAN SON DAKİKA AÇIKLAMASI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "1'i ağır 50 yaralı var, köylerden de büyük hasar bilgisi gelmedi. 8 bin konutta inceleme yapılacak." açıklamasında bulundu.

Okullardaki genel durumun tespiti için tarama yapılacağını belirten Soylu, "Yaklaşık 50 hafif yaralımız var, 33'ü taburcu olmuş. Köylerden çok büyük hasar bilgisi almadık." bilgisini paylaştı.

Hasar tespitine ilişkin soru üzerine Soylu, bu konuda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum'la görüşme yaptığını dile getirdi.

Bakan Soylu, "8 bin konutta özellikle Gölyaka'da hasar tespit çalışması yapılacak. Gerekli ekipler gönderildi. Valiliğin koordinasyonunda Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğünün koordinasyonunda gerekli taramalar yapılacak." dedi.

BAKAN ÖZER: BAKANLIĞIMIZ TÜM İMKANLARINI BÖLGEDE YAŞAYAN VATANDAŞLARIN HİZMETİNE SUNDU

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, Düzce'nin Gölyaka ilçesinde meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depremin ardından tüm imkanlarını bölgede yaşayan vatandaşların hizmetine sunduklarını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, sosyal medya hesabından Gölyaka'da meydana gelen 5,9 büyüklüğündeki depreme ilişkin paylaşımda bulundu. Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Özer, yaralanan vatandaşlara acil şifalar diledi. Bölgeden etkilenen yerdeki okullarda eğitim öğretime tedbiren bir gün ara verildiğini ve ortaokul ile lise pansiyonlarının aynı önlemle boşaltıldığını hatırlatan Özer, şunları kaydetti:

"Bakanlığımız tüm imkanlarını bölgede yaşayan vatandaşlarımız ve çocuklarımızın hizmetine sunmuştur. Ülkemize ve milletimize geçmiş olsun."

Etiketler : deprem düzce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX