0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Eylül 2016 Salı 00:00:00 - Güncelleme:27 Eylül 2016 Salı 01:07:00

Mit'in elinde öyle bir rapor yok

Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş, ikinci darbe girişimi iddialarına sert çıktı, ellerinde böyle bir rapor bulunmadığını söyledi. “Halkı endişeye ve telaşa sürüklemenin anlamı yok” diyen Kurtulmuş, yine de tedbirin elden bırakılmamasını istedi. 

n Kurtulmuş, terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD ve YPG’nin bir terör koridoru oluşturmasına Türkiye’nin müsaade etmeyeceğinin çok açık olduğunu vurguladı. Kurtulmuş, “Özellikle Münbiç’te YPG güçlerinin önemli bir kısmının Fırat'ın doğusuna doğru çekilmekte olduğu, Münbiç’i boşaltmakta olduğunu görüyoruz. Bu da Türkiye için önemli ve olumlu bir gelişmedir” dedi. Türkiye’nin, Rakka ve Musul’da operasyonların koalisyonun kontrolünde yerel unsurlarca yapılmasını savunduğunu ifade eden Kurtulmuş, PYD ve YPG’nin her iki operasyonda bulunmamasının Türkiye için önemli olduğuna işaret etti.  Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında Çankaya Köşkü’nde toplanan Bakanlar Kurulu’nun ardından açıklama yapan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Numan Kurtulmuş’a, FETÖ’cülerin ikinci kez darbeye kalkışabilecekleri iddiaları olduğu, bu konuda ellerinde rapor bulunup bulunmadığı soruldu. Böyle bir raporun olmadığını söyleyen ve “Halkı endişeye ve telaşa sürüklemenin bir alemi yok” diyen Kurtulmuş, şunları kaydetti: “Ama ülkeyi yönetenler olarak şunun farkındayız, 15 Temmuz darbe teşebbüsüne kalkanlar, 'Aman ne güzel yenildik' diyerek kenara çekilecek değiller.  

FIRSAT KOLLAYACAKLAR 

Bunlar ve arkalarındaki iradelerin, birden fazla iradeden bahsediyorum, bu iradelerin Türkiye'nin demokrasinin önünü kesmek için yine fırsat kollayacakları, bunu yapmak için de Türkiye'de halkın arasına çeşitli fitneler sokmaya gayret edecekleri, herhalde bunları tahmin etmek için de müneccim olmaya gerek yok. Dolayısıyla her türlü tedbiri alarak yolumuza devam ediyoruz. Ama böyle panik ortaya çıkaracak olan sözlerden de kaçınarak olası bir şekilde FETÖ'cü grubun başka birtakım fitneleri nasıl ortaya çıkarabilir, bunların hepsi analiz ediliyor.”  Vatandaşlardan uyanık olmalarını isteyen Kurtulmuş, “Uyanık olmanın birinci yolu Yenikapı ruhunu korumaya devam etmektir, Türkiye'de demokrasiyi savunmaya devam etmektir. Devleti yönetenler olarak da bizim de üzerimize düşen temel sorumluluk en ufak bir detayı ihmal etmeden bu mücadeleyi sürdürmektir. Dolayısıyla herhangi bir paniğe gerek yok” diye konuştu.

KARAR 2 GÜNDE DEĞİŞTİ 

Türkiye’nin kredi notunu düşüren Moody's'in tamamıyla siyasi içerikli bir değerlendirme yaptığını ifade eden Kurtulmuş, “Bu değerlendirmenin zaten metnine de baktığınız zaman birçok noktada siyasi içerikli analizler yer almaktadır. Ancak bizim anlamakta zorluk çektiğimiz husus, 21 Eylül günü Moody's'in analistlerinin yapmış olduğu analizde ortaya koydukları perspektif nasıl oldu da 2 gün içinde tam tersi bir noktaya evrildi. Bunun izahında zorlanıyoruz” dedi.  

YPG Münbiç’i boşaltıyor 


 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX