0530 708 54 54
0530 708 54 54
27 Eylül 2016 Salı 00:00:00 - Güncelleme:27 Eylül 2016 Salı 09:51:00

FETÖ'cülere geçit yok

15 Temmuz darbe girişiminden sonra yurt genelinde yapılan FETÖ temizliği, örgütün Avrupa’daki yan- daşlarını panikletti. Türkiye’ye gelip FETÖ’cülerle görüşmek isteyenler, devletin ‘ret’ cevabıyla karşılaştı. 

Hükümetin ve güvenlik güçlerinin FETÖ’cü teröristlere yönelik kararlı operasyonu, örgütün Avrupa kanadında büyük korkuya neden oldu. Birçok örgüt üyesi, Türkiye’ye teslim edilme korkusu yaşarken, yurt içinde gözaltına alınan ve tutuklanan üst düzey FETÖ’cüler için harekete geçildi. Türlü bahaneler ileri sürülerek haber alma girişimleri sonuçsuz kalınca, örgütün Avrupa’daki en büyük destekçileri ‘diplomatik’ yollardan Türkiye’ye sızmaya çalıştı.

Görüşme iptal

Bu kapsamdan Almanya’nın Hessen eyaleti Avrupa Bakanı Lucia Puttrich, Bursa'nın Valisi İzzettin Küçük’ten randevu talep etti. Oysa asıl amaç, bir şekilde Türkiye’ye gelerek 17 Ağustos 2016 tarihinde FETÖ soruşturması kapsamında tutuklanan Bursa eski Valisi Şahabettin Harput ile görüşmekti. Puttrich’in üstü kapalı hedefini fark eden yetkililer, Vali İzzettin Küçük ile programlanan görüşmeyi iptal etti. Amacına ulaşamayacağını anlayan Puttrich, Türkiye’ye ziyaretini ileri bir tarihe ertelediğini belirtti. Konuyla ilgili konuşan Hessen eyaleti Hükümet Sözcüsü Michael Busser, “Bayan Puttrich, Türk tarafı diyaloğa hazır değilse bu seyahati gerçekleştirmenin anlamı olmadığına karar verdi” şeklinde konuştu.

Yurda girişine izin verilmedi

Öte yandan FETÖ’nün bir dönem yayın organı olarak kullandığı Todays  Zaman adlı gazetede köşe yazarlığı yapan Joost Lagendijk de Türkiye’ye girmeye çalıştı. Amsterdam’dan İstanbul Sabiha Gökçen Havaalanı’na gelen Türkiye-Avrupa Birliği (AB) Karma Parlamentosu Komisyonu eski Eş Başkanı, Hollandalı siyasetçi Joost Lagendijk, Dış Hatlar Terminalinde tutularak Türkiye’ye girişine izin verilmedi. Avrupa Parlamentosunun eski üyesi Lagendijk’a gerekçe olarak Hollanda’daki Türk Büyükelçiliği’nden vize almaması gösterildi.

HEM FETÖ'YE HEM PKK'YA

FETÖ’cü kimliğiyle bilinen Lagendijk, terör örgütü PKK’ya da açıkça destek vermişti. Güneydoğu ve doğu ilerliden sözde ‘öz yönetim’ ilan eden PKK’lı teröristlere yönelik kahramanca operasyon düzenleyen güvenlik güçleri için “Provokasyon yapıyorlar” iftirasını ortaya atmıştı. Daha da ileri giderek, AB’nin Türk Ordusu’na yönelik yaptırım kararı alması için kulisleri harekete geçirmeye çalışmıştı.  

 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX