0530 708 54 54
0530 708 54 54
29 Nisan 2024 Pazartesi 13:55:00 - Güncelleme:29 Nisan 2024 Pazartesi 13:55:00

Bombalı saldırı hazırlığındaki terörist yakalandı

Kaynak: TRT Haber

ABONE OL

"Bozdoğan-32" operasyonuyla DEAŞ silahlı terör örgütü ile bağlantılı olduğu ve bomba yapım konusunda bilgi sahibi olduğu belirlenen 2 kişi İstanbul Beykoz'da yakalandı. Yakalanan şüphelilerle bağlantılı 6 kişi de gözaltına alındı.

İçişleri Bakanlığının sosyal medya hesabından yapılan açıklamaya göre, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesince yapılan çalışmalar sonucu K.A'nın bombalı saldırı eylemi hazırlığında olduğu ve bomba yapımında kullanılan kimyasal maddelerle patlamanın gerçekleşip gerçekleşmeyeceğini test ettiği belirlendi. Ele geçirilen ve bomba yapımında kullanılacağı tespit edilen kimyasal maddelerin büyük çapta patlamaya sebebiyet verebilecek nitelikte olduğu anlaşıldı.

Silahlı terör örgütü DEAŞ ile bağlantılı olduğu ve bomba yapım konusunda bilgi sahibi olduğu belirlenen K.A. ile aynı iş yerinde kalan M.H. İstanbul'un Beykoz ilçesinde yakalandı.

Operasyonlar sonucu bomba yapımında kullanılan çok miktarda malzemeye el konuldu.

Ekipler, yakalanan şüpheliler ile bağlantılı olduğu tespit edilen A.A, İ.İ, Y.A, A.B, I.B. ve Ö.K'yı gözaltına aldı.

Etiketler : deaş silahlı terör örgütü terörist bomba
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX