0530 708 54 54
0530 708 54 54
26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00 - Güncelleme:26 Nisan 2019 Cuma 08:00:00

'Çanakkale örnek olmalı'

Başkan Erdoğan, Çanakkale'nin, ortak acıları yeni düşmanlıklar üretme değil dostluğun, barışın aracı haline dönüştürme konusunda örnek olmasını temenni etti, tüm dünyaya barış çağrısında bulundu. 

Devlet Başkanı Erdoğan, “Ortak acıları, yeni düşmanlıklar üretme değil, dostluğun, sevginin, barışın aracı haline dönüştürme konusunda Çanakkale’nin tüm toplumlara örnek olmasını temenni ediyorum. Anzak Günü münasebetiyle ülkemizde bulunan misafirlerimiz aracılığıyla tüm dünyaya barış çağrılarımızı yineliyoruz” dedi. 

TÜM ASKERLERİ ANIYORUZ 

İletişim Başkanlığı'ndan yapılan yazılı açıklamada, Başkan Erdoğan'ın, Anzak Günü münasebetiyle bir mesaj yayımladığı belirtildi. Çanakkale Kara Savaşları'nın 104. yıldönümünde, bu topraklarda vatanlarını ve şereflerini savunan yüz binlerce askeri, şehitleri ve gazileri rahmetle yad ettiğini belirten Erdoğan, “Bugün Çanakkale Savaşları’nda can veren her milletten tüm askerleri anıyoruz” ifadesini kullandı. 

YENİ NESİLLERE DÜŞEN GÖREV 

Erdoğan mesajında daha sonra şunları kaydetti: “Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün, uzak diyarlardan evlatlarını harbe gönderen analara verdiği 'Evlatlarınız bizim bağrımızda huzur içindedir. Onlar bu toprakta canlarını verdikten sonra artık bizim evlatlarımız olmuştur' mesajına hep birlikte sahip çıkıyoruz. Bu noktada yeni nesillere düşen görev, Çanakkale’de kanla, canla, azimle, cesaretle taşa, toprağa, denize kazınan dostluk mesajına sahip çıkmaktır. 

BARIŞ İÇİNDE YAŞAMAK İÇİN 

Yeni savaşların yaşanmaması, gelecek nesillerin barış dolu bir dünyada yaşayabilmeleri için hepimize büyük sorumluluklar düşmektedir. Çanakkale kahramanlarımızı bir kez daha saygıyla anıyor, etkinlikler dolayısıyla ülkemizde bulunan misafirlerimizi ve vatandaşlarımızı en kalbi duygularımla selamlıyorum.” 

TARIM VE HAYVANCILIK POLİTİKALARI TOPLANTISI

Sağlık ve Gıda Politikaları Kurulu toplantısında, gündemdeki tarım ve hayvancılık politikalarının çiftçi, köylü, yetiştirici ve üreticiler başta olmak üzere tüm paydaşlar açısından ele alındığı belirtildi. Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı'ndan yapılan açıklamada, Başkan Erdoğan başkanlığında dün Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde gerçekleştirilen toplantıya ilişkin ek bilgilendirme yapıldı. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin de katıldığı toplantıda, gündemdeki tarım ve hayvancılık politikalarının çiftçi, köylü, yetiştirici ve üreticiler başta olmak üzere tüm paydaşlar açısından ele alındığı ifade edildi. 

Kızılcahamam'daki kampın son gününde Hazine Bakanı Berat Albayrak sunum yapacak.

AK PARTİ KAMPA GİRİYOR

Başkan Erdoğan'ın talimatıyla bugün başlayacak olan kampa, parti teşkilatının tüm birimleri katılacak.

AK Parti Genel Başkanı Erdoğan'ın başkanlığındaki 28. Değerlendirme ve İstişare Kampı, bugün Kızılcahamam'da başlıyor. Pazar günü sona erecek olan kampa, AK Parti Merkez Karar ve Yönetim Kurulu (MKYK) üyeleri, MYK üyeleri, il kadın ve gençlik kolları başkanları, büyükşehir, il, ilçe ve belde belediye başkanları, büyükşehir belediye meclis başkanvekilleri, il genel meclis başkanları ile kabine üyeleri katılacak. 

ERDOĞAN KONUŞACAK 

Başkan Erdoğan, yarınki çalışmalar sırasında katılımcılara hitap edecek. Erdoğan pazar günkü kapanış oturumunda da değerlendirme konuşması yapacak. Kamp çalışmalarının medyaya kapalı bölümlerinde çeşitli sunumlar yapılacak. Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak da ekonomi sunumu gerçekleştirecek.  

Devlet Başkanı Erdoğan, Yüce Divan Salonu'na gelişinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla tokalaştı. 

ÇUBUK OLAYINDAN SONRA İLK KARŞILAŞMA 

Anayasa Mahkemesi'nin 57. kuruluş yıldönümü törenine katılan Erdoğan, salona gelişinde CHP lideri Kılıçdaroğlu'yla tokalaştı. 

Anayasa Mahkemesi'nin 57'nci kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen törende, Devlet Başkanı Erdoğan ve CHP lideri Kılıçdaroğlu, Çubuk'taki saldırı olayından sonra ilk kez bir araya geldi. Erdoğan Yüce Divan Salonu'na gelişinde, diğer konukların yanı sıra Kılıçdaroğlu'yla da tokalaştı. Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan törende yaptığı konuşmada, “Son yıllarda yaşadığımız tecrübeler, yargının sadece yasama ve yürütmeye karşı değil aynı zamanda her türlü paralel yapı ve oluşuma karşı da bağımsız olması gerektiğini göstermiştir” dedi. “Anayasa değişikliğiyle benimsenen yeni sistemin en önemli kurumunun, tabir yerindeyse 'alametifarikası' Cumhurbaşkanlığı kararnameleridir” diyen Arslan, bu nedenle Cumhurbaşkanlığı kararnamelerinin, anayasallık denetiminin, yeni sistemin üzerine dayanması gereken denetleme ve dengeleme mekanizması bakımından hayati derecede önemli olduğuna dikkati çekti. 

Etiketler :
6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX