0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Sorun da, çözüm de orta saha...

Bu sıra dışı kadro uzun zamandır yenemediği Antalya’yı ilk devredeki iyi oyunu Tolga Ciğerci, Selçuk İnan, Josue, Yasin, Bruma, Eren’in hücum ve hücum pres sürpriz kalitesiyle mağlup etti.

Bu sıra dışı kadro, ligin ilk yarısında oynanan Gençlerbirliği maçı kadrosunun (Hakan Balta, Sabri, Ahmet hariç) hemen hemen aynısıydı. O maçta da Galatasaray 5 yıldır yenemediği Gençlerbirliği’ni ilk devredeki iyi oyunu, Tolga Ciğerci, Selçuk, Josue, Yasin, Bruma, Eren 6’lısının hücum ve hücum pres sürpriz kalitesiyle mağlup etmişti.

Yani, İgor Tudor, iyi bir gözlemci olarak maziyi taramış ve birbiriyle uyum yaratan kadroyu tespit etmiş ve küçük değişiklikle Antalya’da sahaya sürmüştü. Maç başlamadan önce, ilginç bir şekilde geçmişte Riekerink, Antalya’da ise Tudor, “Bu ne biçim kadro” diye suçlanmıştı.

Özetlersek, Galatasaray’ın cumartesi günü Gençlerbirliği ile oynayacak kadrosu, oyun düzeni bugünden belli: Tabii; Tudor’un bıçkın tavrı, savaşçı kişiliği eşliğinde.
 
Adamlık farkı...
 
İgor Tudor’un takım kondisyonunu en az iki tık arttırması için; tempolu, ikili mücadele oranı yüksek, yorucu çalışmalar yaptırması gerek. Ayrıca, isabetli pas ve gol vuruşları çalışmalarının da bıkmadan usanmadan antrenman programlarında yer alması şart. Bu çalışmaların coşkulu, hakkını vererek yapılabilmesi için de, antrenman saha zeminleri tıpkı, ‘Bilardo masası çuhası’ gibi, pürüzsüz olmalıdır. Bu gerçekten yola çıkan Şenol Güneş, Nevzat Demir Tesisleri bozuk saha zeminlerinin değiştirilmesini istemişti. Fikret Orman zor mali şartlara rağmen, gerekli parayı verdi, sorunu halletti. Sonuçta coşkuyla antrenmanlar yapılmaya, sakatlık sayısı azalmaya, başarı grafiği artmaya başladı.

12 Ekim 2016 tarihinde Başkan Özbek Galatasaray Divan Kurulu toplantısında şu tarihi itirafı yaptı. “Florya’da nizami ölçülerde 2 sahamızı var. Birisinde A takımı antrenman, diğerinde ise yaş grupları maç yapıyor... A takımı hep aynı sahada çalıştığı için sahanın bakımı, maçlara uygun halde tutulması zorlaşıyor, zemin bozuluyor, çimler kalitesizleşiyor; yer yer kelleşmeler, deformasyonlar oluşuyor. Buna bağlı olarak sakatlık riski ve sayısı artıyor. Bir örnek vereyim: Sinan Gümüş’ün ve yeni transferimiz Cavanda’nın sakatlıklarının sebebi bozuk saha zeminidir. Galatasaray’ın en az 8 nizami antrenman sahasına ihtiyacı var. Hem de standartlara uygun çim kalitesiyle!..”
Şu günlerde Tudor’dan canavar gibi bir takım yaratması isteniyor. Ancak antrenman saha zemini tescilli sakatlık tuzağı. Fikret Orman ise önce imkân veriyor, sonra başarı istiyor.

Adamlık farkı sakın bu olmasın.
 
Kulüp menfaatçiliği
 
Gazetelerden öğrendiğim kadarıyla bir grup Galatasaray Genel Kurul Üyesi, fikir alışverişinde bulunmak üzere bir araya gelip, “Galatasaraylılar platformu” adı altında faaliyette bulunacaklarmış. Konu hakkında konuşan Basın Sözcüsü Ali Fatinoğlu’na göre, platform Galatasaray menfaatlerini konuşmak ve korumak amaçlıymış. Tebrik edip, platformdaki üyelere önemli şu haberi iletmek istiyorum.

Bundan bir süre önce Başkan Özbek şu çarpıcı konuşmayı yaptı; “... Geçmişte sportifte (Sportif A.Ş.) yapılan satıştan sonra kulübe aktarılan parada... Yani, çok fazla detay vermek istemiyorum. Çok büyük rakamlı bir hisse sahibinin (Kulüp üyesi) açmış olduğu dava var. Aleyhimize gelişen bir durumda şu anda... Biz Yönetim Kurulu’ndan ve bünyemizdeki Denetim Kurulu’ndan özellikle bu konuyla ilgili destek rica ettik. Konuyu birinci derecede takip ediyor, Galatasaray’ın lehine sonuçlanması için elimizden geleni yapıyoruz!..”
Demek ki neymiş, acayip yüklü bir para için, açılmış bir dava var ve dava kaybedilmek üzere. Özbek Galatasaray menfaati için yardım istiyor. Hazır, “Galatasaraylılar platformu” bu işe soyunduğuna göre... İşte meydan, işte kurtarılacak acayip miktarda kulüp paraları...

Allah’ım, şu aralar lütfen Galatasaray’ı bazı Galatasaraylılardan koru!..

Günün Sözü
 
“Hiçbir şey yoktan var, varken yok edilemez, ancak görmezden gelinebilir.” T.R

Turgay Renklikurt Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX