0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Türkiye’deki koronavirüs paniği tamamen saçmalık ve akılsızlıktır

Koronavirüs yada daha bilimsel deyimiyle Kovid-19 vakalarının sayısı dünya genelinde 140 bini geçiyor.

*

Türkiye tartışmasız biçimde bu konuda dünyada en iyi imtihan veren ülkelerden biri.

*

Türkiye’de koronavirüsten ölüm hiç ama hiç yok. Türkiye’de bu konuda hiç ölüm olmama ihtimali de bilimsel olarak çok yüksek.

*

Hatta ben iddia ediyorum ülkemizde 1 kişi bile Kovid-19 sebebiyle vefat etmeyecektir. Önlemler çok sıkı alınmıştır.

*

Çünkü gerçekten bu süreci mükemmel yönetti Türkiye. Yerli-yabancı her objektif uzman bunu kabul ediyor. Herkes adil olsun.

*

Çin'deki vaka sayısı, 4020 kişinin durumu ağır olmak üzere 80 bin 813'e ulaşırken, hayatını kaybedenlerin sayısı da 3 bin 179'a yükseldi.

*

Çin'den sonra virüsten en fazla etkilenen ülke olan İtalya'da ise hayatını kaybedenlerin sayısı son 24 saat içinde 250 kişi artarak  1266'ya çıktı. Vaka sayısı ise 17 bin 660'a yükseldi. Sözde gelişmiş ülke İtalya bu konuda resmen rezil rüsva oldu. İnanılmaz ilkel yönettiler süreci.

*

Dünya Sağlık Örgütü, Avrupa'nın artık koronavirüs krizinin "merkez üssü" haline geldiğini duyurdu. Avrupa sağlık sistemi resmen çöküşün eşiğinde.

*

Hollanda’da vaka sayısının 804'e, ölü sayısının ise 10'a çıktı. Hollanda camilerinde cuma namazlarının kılınması ikinci bir talimata kadar yasaklandı. Hollanda’da da durum felaket.

*

Almanya'da vakaların yayılmasını önlemek amacıyla Diyanet İşleri Türk İslam Birliğine bağlı 900'den fazla camide bu hafta cuma namazı kılınmadı. Belçika'da okullar 3 Nisan'a kadar tatil edildi. Ayrıca kafeler, restoranlar ve eğlence mekanları da 3 Nisan'a kadar kapatıldı.

*

Bu örneklerle kıyaslandığında Türkiye mükemmel noktadadır. Hatta bana göre yaşanan bu panik saçmadır.

*

Biz de ister istemez dünyadan etkileniyoruz ama Türkiye’de bu derece panik olacak ortam kesinlikle yok.

*

Yine İspanya'da ise koronavirüsten ölenlerin sayısı 124'e, vaka sayısı 4 bin 300'e yükseldi. Ülkede "olağanüstü hal" ilan edildi. Sakın bunlara bakıp vaka sayısı sadece 5 ve ölüm sayısı sıfır olan Türkiye’de OHAL ilan edilmesi istenmesin. Bunlar yanlıştır.

*

ABD Başkanı Donald Trump, Kovid-19 nedeniyle ülke genelinde "ulusal acil durum" ilan etti. Çünkü ABD'de vakaların sayısı 1832'ye, ölenlerin sayısı ise 41'e çıktı. Kendini karantinaya alan Kanada Başbakanı Justin Trudeau'nun eşinde Kovid-19 tespit edildi. Dünyanın en gelişmiş ülkelerinden çok daha ileri durumda Türkiye. Bu konuda kendimize haksızlık etmeyelim.

*

Telaş ve panik pompalayarak halkı galeyana sevk edenlerle ilgili yargı da devreye girmeli.

*

Marketlere ve eczanelere insanlarımızın hücum edeceği bir ortam yoktur Türkiye’de. Maalesef bu kara propagandaya çabuk geliyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX