0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

27 Mayıs zulmü bitmedi hala yaşıyor

60 sene sonra alçaklık ve aşağılıkta sınır tanımayan 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde bu 27 Mayıs kafası hala ayakta. Merdan Yanardağ’ların, Alev Coşkun’ların yaptıklarına bakınız...

*

Bu 27 Mayıs'çı zihniyet bu ülkenin asalet simgesi Başbakan Adnan Menderes ve arkadaşlarını işkence ede ede katletti...

*

Tam 60 yıl oldu, yarım asrı geçti. Şerefsiz bir darbeydi 27 Mayıs.

*

Bu darbenin haysiyetsiz katilleri bugün milletin yüzde 80'inin sevgiyle andığı Adnan Menderes'i öldürdüler, cinayet işlediler.

*

Menderes'i astıkları ipin parasını bile Menderes ailesinden istediler.

*

Bu derece haysiyetsiz, bu derece şerefsiz bu derece aşağılık heriflerdi bunlar...

*

Şu an 81 yaşında olan Mustafa Nevzat Eskioğlu bu onursuzların yaptığı darbe sırasında Yeşilköy Havalimanı'nda görevliydi...

*

Darbecilerin Bursa'dan getirdikleri ve uçaktan indirdikleri Başbakan Adnan Menderes'i tekme tokat havaalanı binasına soktukları an ordaydı Eskioğlu...

*

Başbakan Menderes'i getirdikleri uçaktan indirirken uçağın karşısında dizilmiş tüm subay ve astsubayların savunmasız ve elleri bağlı Başbakan'a tekme tokat giriştiğini anlatıyor Eskioğlu.

*

“En garibime giden ve acı olan bir Başçavuş bile Başbakan'a tokat attı" diyor...Eskioğlu gözleriyle tanık olduğu olayı anlatıyor... Dikkatle okuyun lütfen.

*

28 Mayıs 1960 gecesi saat 02.00 civarında C47 askeri uçak havaalanına indi. Uçağın kapısı açıldı. Subay ve astsubaylar yan yana dizildi. Başta rahmetli Menderes, kardeşi Ethem Menderes ve birkaç bakanı indirdiler aşağı. Sille tokat askeri lojmana soktular döverek. Darp ettiler. Hem yürüyor hem askerler sille tokat içeriye soktu. Biz de camdan izliyorduk. Asker geldi 'ışıkları söndürün ses etmeyin' dedi. Geç vakitte Yassıada'ya götürmek için tekrar çıkarıp götürdüler, yine dövdüler. Başbakanımıza yapılanlara inanamadık. Hiç insanın aklına hayaline gelmeyecek bir manzara. Hala da gözümün önünden gitmez o manzara. İki tarafa subay astsubaylar dizilmiş uçak merdiveninden binaya kadar sille tokat götürdüler. Menderes ve yanındakiler hiçbir şey yapamadılar. Bizimle beraber Rafet diye bir arkadaşımız vardı hüngür hüngür ağladı. Menderes için ağlıyor diye onu da dövdüler. Karadayı diye meydan müdürümüz vardı. O gece hep beraber lojmandaydık. Bunu birebir yaşadık.”

*

Böyle bir iğrenç harekattı Menderes'i öldüren 27 Mayıs darbesi...

*

Savunmasız bir Başbakan'a böyle tekme tokat girişebilen köpoğullarının darbesiydi.

*

Eğer güçleri yetse aynı 27 Mayıs zihniyeti Recep Tayyip Erdoğan'a da aynısını yapardı.

*

Eğer güçleri yetseydi Erdoğan'ı da katledeceklerdi. Buna hiçbir şüphe yok...

*

Bu haysiyetsiz darbeci kafa aslında değişmedi. 27 Mayıs darbe rejimi ancak 2011 yılında tasfiye edilir gibi oldu ama maalesef gerçek bu değildi.

*

Tam Kemalist askeri vesayet bitmişken de Gülenist polis ve yargı vesayeti ülkeyi teslim alma sürecini başlattı.

*

Çok şükür oluşturulmak istenen o Gülenist vesayet rejimi de adım adım çökertildi 15 Temmuz sonrasında.

*

Fakat Gülenizm olgusu bizlere 27 Mayıs rejiminin şerefsizliklerini unutturmamalı.

*

O alçakların Menderes ve arkadaşlarına ettiği zulümleri bu millet asla unutmayacak...

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX