0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Korsanbaşı Düğmeye Ne Zaman Basacak? 

Hayatımda Trump’ın 2016 yılında seçim kampanyası sürecinde Florida’da yaptığı konuşmada Arap sermayesi ve körfez ülkelerini hedef göstererek sarf ettiği “Paradan başka bir şeyleri yok… 19 trilyon dolar borcumuzu Körfez ülkeleri ödeyecek… Onlar, bizsiz yoklar!” sözleri kadar merak ettiğim bir konu olmadı!.. Ne demek bu, diyerek uykularım kaçtı günlerce. Bu adam ya deli, ya da şaka yapan bir şovmen!.. 

ABD gibi bir devlet, bu deliyi veya şovmeni nasıl siyaset arenasına sürer!.. ‘Bu sözlerin bir harfi bile bir devletin onurunu, şerefini yerle bir eder’ diye saf saf düşünmüştüm!.. 

Halbuki atalar ne güzel söylemiş: Aslı hu, nesli hu!.. 

Korsanların, hırsızların, çapulcuların, gaspçıların, kanun kaçaklarının, katillerin, Amerika’nın yerli halkını yok ederek kurduğu bir devletti ABD!.. Kovboyların attan inerek otomobillere binmesi, şapkalarını atarak kravat takmaları, onları medenî bir mahlûk, kısaca insan yaptığı düşüncesine savrulmam gafletin de gafletiydi. 

Hafızam bu noktada nasıl da dumura uğramıştı, şaşırıyorum. Hâlbuki tarih ilmi şu gerçeği gök kubbeye kazımıştı binlerce yıl önce: 

Kaynamakla şap olur mu şeker, 

Cinsine tükürdüğüm, cinsine çeker!.. Korsan, korsandır!.. Kravat takmakla insan olmaz ki!.. 

Neyse! 

Korsan sözünü tuttu, bakın bu konuda tutarlı!... Hatırlayın, başkanlık koltuğuna oturur oturmaz, ilk yurtdışı gezisini Suudi Arabistan’a yaptı. İlk tahsilatını da (silah satışı) bu gezide gerçekleştirdi. 

Geçen ay da Suriye için bütçeden ayırdıkları parayı (230 milyon dolar) iptal etti ve ‘bölgedeki koalisyon güçleri karşılasın’ dedi… Der demez de, Suudiler 100 milyon, BAE 50 milyon doları tık diye masanın üzerine bıraktı!.. 

Korsanbaşı, basındaki haberlere göre Arap sermayesi için düşeş atmaya hazırlanıyormuş!.. 

Ekonomi çevrelerine göre Suudilerin iki trilyon doları, diğer körfez ülkelerinin de bir o kadar paraları ABD bankalarındaymış!.. Toplam Arap sermayesinin 4-6 trilyon dolar olduğu tahmin edilmektedir!.. 

Korsanbaşı bütün bu paralara el koyacakmış… 

Koyabilir mi, evet koyar!.. 

Uluslararası hukuk-mukuk lakırdılarını bırakın bir kenara! O hukuk-mukuk dedikleri şey, içeride kendi vatandaşları için vaka-i adiyelerde icra edilir!.. 

Uluslararası ilişkilerde bu Korsan Devlet, korsanlık hukukunu devreye sokar!.. Yeşillik olsun diye herhalde bir Korsanbaşı Tahsildarı Başkanlık koltuğuna oturtmadı!.. 

Olmaz böyle şey demeyin… Kendine güvenen varsa, bahse girmeye hazırım!.. 

Bu Korsanbaşı er-geç, bir punduna getirip, bu paralara el koyacak!.. 

Gece saat 02.00’da bunları yazdım. Ancak gece tuhaf bir rüya gördüm, bu nedenle onu da buraya ekleyeyim: 

Rüyamda ABD’deydim. Bu Arap petro-dolarlarının izini sürüyordum. Aramco’nun paralarının havale edildiği bankayı buldum, gece içeri girdim, evrakları karıştırıyordum… 

Öylesine dosyalara dalmışım ki, karşımda dikilen şahsı fark etmedim bile!.. Ne kadar zamandır başımda dikildiğini bilmiyorum. Eliyle omzuma dokununca fark ettim… 

İrkilerek doğruldum. Noel Baba kılığında bir Evanjelist ruhanî… Şaşkınlığımı görünce hemen söze girdi: Evlat, heyecanlanma… Merakını gidermek için buradayım, sana kötülük değil, iyilik yapacağım, dedi. Ben, herhalde paraların yerini söyleyecek diye saf saf ümitlenirken, söze girdi: Evlat, Arap-marap parası yok ABD’de!.. Kağıtların üzerinde bazı rakamlar var, o kadar!.. Aramco’dan gelen paralar anında ABD bütçesine katılır ve harcanır!.. 

Ve, uyandım!.. 

Bence, doğru olan da bu!.. 

Gerçi, Arap Eyalet Valileri de buna pek üzülmeyecekler!.. 

Altı üstü para değil mi? Elimizin kiri… 

Şu saltanat koltuğunda oturmamızı sağlasınlar yeter, helal hoş olsun paracıklar!.. 

Ehh, böyle düşüneceklerini de Korsanbaşı biliyor!.. 

Alan razı, veren razı!.. 

Bize de gevezeliği düşüyor. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX