0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Trabzon Rum Pontus Cumhuriyeti 

14 Kasım Çarşamba akşamından gece 03.00’lere kadar, susmayan telefonum yüzünden hem sinirlerim bozuldu, hem de bu sinir bozukluğuyla yatakta bir o yana, bir bu yana döne döne sabahladım. 

Sebep, CHP Tekirdağ milletvekili İlhami Özcan Aygün’ün Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş’ın 9 Kasım günü Kadir Mısıroğlu’na yaptığı ziyarete tepki gösterirken, Mısıroğlu’nun Trabzonluluğuna vurgu yaparak bir skandala imza atmasıydı.  

Bu skandal demeç Trabzon’da büyük tepkilere sebep olurken, amatör tarih meraklılarının telefon hücumlarına maruz kaldım. 

Kimi Trabzon Rum Pontus Cumhuriyeti’nin ne zaman kurulduğunu, hangi tarihte yıkıldığını, kimi bunun Cumhuriyet Tarihi ders kitaplarında neden yer almadığını, kimi Trabzon’da günümüzde ne kadar Rum olduğunu, bunun devletin kayıtlarında yer alıp almadığını, kimi Yunanistan’da bir Pontus Derneği’nin bu konuda faaliyet gösterdiğini, kimi Rahip Santoro’nun bu nedenle mi öldürüldüğünü… gibi onlarca saçma sapan soruyla muhatap oldum… 

Başta, sorulara güzel güzel, sakin bir üslupla cevaplar verdim, saatler geçince, telefonlar devam ettikçe sinirlerim bozuldu, bazılarını haşladım, bazılarını kırdım, kiminin yüzüne telefonu kapattım. 

Sorularla beraber havada uçuşan komplo teorileri ise beni iyiden iyiye çileden çıkardı. Birisi, Hocam bu İlhami Tekirdağlı değil mi, diye bir soru yöneltince, ben de tanımıyorum, Tekirdağlı olup olmadığını da bilmiyorum, ama CHP Tekirdağ Milletvekili dedim. Bu izahım mübareği tatmin etmedi ki, malumatfuruşluğa başladı: 

Hocam, bu Tekirdağ’ın eski ismi Tekfurdağı’dır. Cumhuriyet döneminde Tekirdağ yapıldı. Bu İlhami buradaki tekfurlardan birinin torunlarından olmasın?.. Lâ havle çektim ve telefonu bu manyak komplocunun yüzüne kapattım. 

Gelelim sana İlhami, ben hakaretinden vazgeçtim, cehaletin beni çileden çıkardı, tüm gecemi berbat ettin, onlarca kişinin kalbini kırdım. 

İyi kötü bir üniversite tahsilin var, yüksek lisans da yapmışsın… Merakım şu: Lisede tarih dersinden nasıl geçtin, üniversitede birinci sınıfta mecburi ders olan Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi dersinden nasıl geçtin?.. 

Sana bir şey demiyorum, ama seni bu dersten geçiren hoca mezarında dik otursun!.. 

Haa, kopyayla geçmişsen, hocalar hakkındaki lafımı geri alıyorum!.. 

Bu yaptığın ne biliyor musun? 

Bedevinin Zemzem kuyusuna işemesi!.. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX