0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Suriye'nin kuzeyinde Hıristiyanlık kartı

PKK/SDG, son gelişmelerden sonra Suriye’nin kuzey bölgelerinde iyice sıkıştı. ABD’nin çekilme planı sürecinde Kandil’in moral-motivasyonu adeta yerle bir oldu…
Mahamat’ta uğradıkları ihanet, Ağrı Dağı oyunları, Molla Mustafa Barzani’nin başına örülen çoraplar ve en son Kuzey Irak referandumu oyunuyla Mesut Barzani’nin oyun dışına itilmesi… Evet, bütün bunlar PKK yöneticilerini bir yandan öfkelendirirken, bir yandan da ümitsizlik girdabına sürüklemektedir.
Tabii, bütün bunların temelinde Türk Ordusu'nun ve SMO’nun başarılı askeri harekatının oluşturduğu sonuç var!..
Evet, bir kez daha kullanıldılar… Gertrude Bell bunu tam bir asır önce, Irak’ın haritasını tek devlet halinde çizip, Kürtleri dört ayrı devlete serpiştirirken, söylemişti…
15-20 sene sonra buralardan gideceksiniz!.. Bir gün tekrar bu topraklara gelmek icap ederse, kullanacağınız bir bahaneniz olsun!..
Yani, Kürtler!..
Nitekim Bell’in kehaneti 20 yıl önce Irak’ın işgalinde, 7 yıl önce de Suriye’nin şekillenmesinde başarıyla kullanıldı!..
Şu gelinen süreçte, PKK iyice sıkıştı… Emperyal güçler ve halk tabanlarını teşkil eden sivil STK’lar, medya ve siyaset… Yeterince PKK-SDG’ye destek vermiyorlar… Tabii bu da Kandil'in baronlarını çıldırtıyor!..
Büyük bir çaresizlik içine düştüler!..
Çaresizliği en iyi ifade eden atasözlerimizden biri de, denize düşen yılana sarılır!..
Evet, Kandil baronları artık denizde yılan arama sürecindeler!..
Bu sıkışıklıkta, kim akıl verdiyse, PKK-SDG bölgedeki Hristiyanlara göz diktiler. Suriye ve biraz da Lübnan’da devşirdikleri militan Ermenilerden küçük de olsa bir tabur oluşturdular: Nubar Oranyan Taburu!..
Ciddiye almayın, hepsini toplasan bir Mehmetçiğin tırnağı etmez, bir tüfek patlamasında kaçacak delik ararlar!..
Peki, PKK-SDG bunlardan ne bekliyor ki, böyle bir tabur oluşturdu sorusu hemen akla gelebilir!..
Cevabı çok basit ve net:
Bu Hıristiyan kartıyla Batı dünyasının dikkatini çekmek!..
Bir işe yarar mı?..
1915-1920’lerde yaramamıştı!..
Züğürt tesellisi, işte!..

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX