0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Referanduma giderken Tokat Taşova, Çorum  Alaca-Osmancık havalisi

22-24 Mart 2017 tarihleri arasında Tokat’ın Taşova ve Çorum’un Alaca, Osmancık ilçelerindeydim. Bir ay önce bu ilçelerin il merkezlerinde konferanslar vermiştim; sivil toplum kuruluşlarıyla sohbet toplantıları yapmış, esnafla hasbihal etmiştim. Yukarıda isimlerini zikrettiğim ilçelerden hatırı sayılır sayıda insanlar beni dinlemeye gelmişlerdi. Konferans sonrası, ısrarlı davetleri karşısında onlara, bir fırsat bulup referandum öncesi geleceğime dair söz vermiştim. 
22 Mart günü Taşova’ya gittim. Taşova’yı çok canlı ve değişmiş buldum. Belediye’nin altyapı hizmetleri, hayatı güzelleştirmiş ve vatandaşı mutlu etmiş. Konferansa, en ücra köylerden bile dinleyiciler gelmişti. Salon tıklım tıklımdı ve aşırı derecede de heyecanlıydı. Evet’in oranını sorduğumda salondan yüzde 80 sesleri yükseldi. Sabah Belediye Başkanı Bayram Bey ve Belediye Başkan Yardımcısı Kadir Bey’le önce pazar yerini, ardından esnafı dolaştık. Başkan ve yardımcısı Kadir Bey’e karşı inanılmaz bir sevgi ve güven var halkta… Aynı gün AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Naci Bey de gelmişti Taşova’ya… Beraber gezdik sohbet ettik, Naci Hoca da çok seviliyor burada. 
Taşova’da MHP tabanı da iyi… Kısaca genel kanaat yüzde 75-80 civarında evet!.. 
Taşova’dan Çorum’un Osmancık İlçesi'ne geçtik. Burada Eğitim Bir-Sen ve Diyanet- Sen’in yöneticileriyle bir toplantı yaptık. Esnafla sohbet ettik, yemek yedik. Osmancık’ta STK’lar oldukça hareketliler, özellikle kadın kolları… MHP tabanı da yüzde 60-70 civarında evet’çi. Saadet Partisi bildiğimiz gibi… Birkaç ihtiyar!.. Neticeye hiçbir şekilde tesir edecek bir tabanları yok. BBP’nin tabanı evet’çi… 
Osmancık’tan akşamüzeri Alaca İlçesi’ne geçtik. Salon tıklım tıklımdı. MHP İlçe Başkanı ve CHP İlçe Başkanı da bir grup arkadaşlarıyla salondaydılar. İlgi ve heyecan doruktaydı. Alaca’da hem parti teşkilatı, hem Belediye Başkanı ve mesai arkadaşları, hem de başta Memur-Sen olmak üzere alt birimleriyle (Diyanet-Sen, Eğitim Bir-Sen) son derece aktif haldeler. Alaca’da göze çarpan en önemli nokta, bunun bir parti seçimi, tercihi olmadığı, Türkiye’nin geleceğiyle ilgili bir referandum olduğu anlayışının öne çıkmış olmasıydı. Genel kanaat yüzde 70-80 arası bir evet çıkacağı… 
Çorum ve havalisinde bize rehberlik yapan, Çorum Diyanet-Sen Başkanı Ali Bey ve Kültür Müdürü Osman Bey, yorulmadan zevkle bizimle hep beraber oldular. Çorum’da çıkacak yüksek evet oylarında Ali Bey ve arkadaşlarının büyük payı olacak, şimdiden söyleyeyim. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX