0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Doğu’da Hava- III HDP, Hür-Pa ve Kürtler 

HDP için fazla söz söylemeye lüzum yok. Tavrı net!.. Ancak 7 Haziran’da hitap ettiği taban yok!.. PKK ile özdeşleşmiş tabana hitap ediyor, bu da akıntıya kürek çekmek gibi bir şey… Zira bu taban zaten kendileri gibi düşünüyor, bu nedenle yapacağı kampanyaların, mitinglerin hiçbir getirisi yok!.. %5-6 civarında bir oy kitlesi… 

7 Haziran ve 1 Kasım’da iki yıldır akmayan kana bakarak; bu kan dursun, çocuklarımız artık dağa çıkmasın, varsa problemler Meclis’te konuşarak, siyaset yoluyla çözülsün diye düşünerek HDP’ye oy verenler, derin bir hayal kırıklığı içerisindeler… Kızgınlar, öfkeliler, derin bir hayal kırıklığı içerisindeler… Hele hele iki yıldır kan akmazken, gündüz huzurlu işlerine gidip, akşam evlerine dönerken, gelecekten ümitli olarak 7 Haziran günü sandık başına gidip, 80 milletvekili Parlamentoya göndermişken… hiçbir neden yokken PKK’nın terör eylemlerini başlatması, HDP’nin de onun peşine takılması… Hendek savaşları… Bu kesimi derinden yaraladı. Birçoklarının ağzını bıçak açmıyor… Kahir ekseriyeti PKK’nın dış güçlerin denetiminde bir taşeron öğüt olduğu kanaatinde!.. 

Ve gelecek için, Tayyip Erdoğan’dan başka hiçbir ümitleri yok… Alternatifsizler!.. 

Sandık başına gidenlerin tamamına yakını evet oyu kullanacaklar!.. 

Hür-Pa çok akıllı hareket ederek, erkenden evet oyu vereceklerini açıkladı… Hür-Pa’nın bu duruşu, mütedeyyin Kürtler’in oylarına talip olması açısından, siyaseten akıllı bir tavır… 

Bütün bunların dışında, sokaktaki Kürt’e gelince, o huzur, sükun, istikrar ve ekmek peşinde… 

O parti, bu parti kendisini pek de ilgilendirmiyor… Yaşadığı şehirde ve ilçede patlayan her bomba, sıkılan her kurşun, O’nun o akşam evine iki ekmek götürememesine sebep oluyor… Onun bütün derdi, iki ekmek!.. 

Ayrıca, Feto’nun Doğu ve Güneydoğu’da beli kırılmış durumda… Halk bunlardan nefret ediyor… Ne artık polis lojmanlarından HDP birinci parti çıkacak, ne de ablalar kapı kapı gezebilecek!.. Geride kalan çoluk-çocukları kendi dertlerine düşmüşler!.. 

Netice olarak, Güneydoğu’da evet oyları, hayır oylarından fazla çıkacak… Görünen bu!..

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX