0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

At izi, it izi ve küçük isimlerin feryatları

15 Temmuz darbe girişiminin acıları, bu bayramı herkese zehir etti. Türkiye’de yaklaşık 80 milyon insan yaşar. Bu, ortalama 20 milyon aile demektir. Nereden bakarsanız bakın, bu 20 milyon ailenin 15 milyonu bu FETÖ darbesinden zarar gördü… 
FETÖ’nün hedef kitlesi, dindar kesimdi. Bu yaklaşık 15 milyon ailenin her birinden, şu veya bu şekilde bir veya birkaç kişi, bu örgütün ağına takıldı. Her takılan kişinin akraba ve taallukatıyla çevresi 30-40 kişiden oluşmaktadır. 
Ve bu 15 milyon ailenin yüzde 80’ni AK Parti seçmenidir. Darbe sonrası takip edilen süreç, bu tabanı bir travmaya mahkum etmiştir. Bu yöntem, sağlıklı bir sürece dönüştürülmezse, bundan en büyük zararı, AK Parti görecektir. Zira bu tabandaki travma, hızlı bir şekilde “öfke” nöbetlerine dönüşmektedir. 
Bayram münasebetiyle uğradığımız evlerde veya bize gelen ziyaretçilerde travma, gözyaşı ve öfke sular-seller gibi ortalığı nefes alınmaz duruma getirdi. 
Bu Kurban Bayramı’nda bir “İsmail” gitmiş, binlerce bebek çağda İsmailler ortalıkta boynu bükük dolaşmaya başlamıştı. 
Daha önceki yazılarımda da altını çizdim: Örgütün omurgasını “Piramidin Ortası” teşkil etmektedir. Bunlarla mücadele en ciddi şekilde ve sonuna kadar yapılmalı ve hak ettikleri en ağır cezalara çarptırılmalı… 
Örgütün tabanını oluşturan sıradan insanlar, bunlar dini hassasiyetle cemaate yaklaşmış, çocuğunu dershanesine-okuluna göndermiş, Bank Asya’dan kredi kartı kullanmış, sendikasına üye olmuş, gazetesine abone olmuş… Bir sürü dini hassasiyetli salaklardır, beyinsizlerdir, aklını kiraya vermiş ahmaklardır. Hâla, şu melun darbeden sonra bile, Pensilvanya Kıtmirine “Mehdi” gözüyle bakanlar da az değildir. Bu insanlar, benim gözümde hukuk açısından, Allah’ın indinde dini açıdan bir sorumluluk taşıma vasfını bile kaybetmişlerdir. Cenab-ı Hak'kın, dinin emir ve yasaklarıyla mükellefiyet şartı “akil ve baliğ olma” vasfını “akil” şartını kaybetmişlerdir. 
Bu beyinsiz kitlelerden mesela öğretmen olan, karı-kocayı işten atmanın, geride 2-3 küçük çocuğu kimsesiz bırakmanın faturası, 30-40 kişilik akrabay-ı taallukatı çevresinde “zulüm” olarak addedilmekte ve daha düne kadar AK Parti için canını verecek psikolojide olanlarda “öfke”ye dönüşmektedir!.. Kısaca söylemek istediğim şu: Tabanı oluşturan bu beyinsiz sürüyü “itirafçı” kategorisine alın, örgütün omurgasını teşkil eden Piramidin Orta Kısmı’nı oluşturanlar hakkında bunlardan ipuçları elde etmeye çalışın… Hedef, örgütü çökertmek olmalıdır!.. 
Bu beyinsiz tabandan 50.000 kişiyi işten atsanız ne olur, hapse tıksanız ne olur!.. Kaleyi hedef alın, surların çevresindeki çalı-çırpıyı değil!.. 
On binlerce çocuğu ana-babasız, aç ve sefil bırakmayın!.. Anne-babaları düşünün; yılanın yavrusu bile kendisine hoş gelir. Bu gerçeği unutmayın lütfen!.. 
Mutmain olmanız için 15 Temmuz gecesi şehit olan 241 kişinin, yaralanan iki bin kişinin bu pisliğe bulaştıklarını göreceksiniz. Bu şehit aileleri kendi acılarının yanına, bu salakların mağduriyetlerini eklediklerini de göreceksiniz!.. 
Bu süreç, savcı-hakim ve emniyet müdürleriyle tek başına yürütülemez. Hepsinin psikolojisi bozulmuş durumda… 
Önlerine gelen herkesi tutuklamak zorunda kalıyorlar. Çünkü bunda kendileri için bir risk yok… Ama bıraktıkları her kişi, kendileri için risk taşımakta… Rakipleri pusuda ve FETÖ'cü damgası ellerinde!.. Bu psikoloji ile yaş-kuru birbirine karışır, sap-saman ayrıştırılamaz!.. 
Binlerce İsmail yaratmayın, 
Lütfen!.. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX