0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

2019 için düğmeye mi basıldı?-6

Küsenler, şu nedenle küskünler: 

Yıllar önce bunları sahada görüyorduk. Akademik ölçüler içerisinde televizyonlarda dinî sohbetler yapıyorlardı. Örfî-dinî anlayış ve hurafeler hakkındaki görüşleri nedeniyle, bahsettiğimiz grupların sosyal medya trollerinin hücumuna uğruyorlardı. Diğer yandan bu grupların ileri gelenleri, AK Parti’nin bir yöneticisini ziyaret ediyorlardı: “Falan kişi dün akşam şu televizyonda Ehl-i Sünnet’e saldırdı, şunları şunları söyledi… Cemaatimiz infial halinde!” 

Ehh, oydan başka düşüncesi olmayan o AK Partili yönetici de hemen telefona sarılıyor, o televizyonun genel yayın yönetmenini arıyor ve işi bitiriyordu; artık o arkadaşı televizyonlarda göremiyorduk!.. 

O arkadaşlar, boylarının ölçüsünü alarak köşelerine çekildiler. Yanlarına kâr olarak kalan da karşı cephenin trollerinin hareketleri ve sapık-zındık sıfatı idi. 

Diyanet de buna maruz kaldı!.. Nihayetinde mensupları devlet memuru… Koltuğu korumak için fincancı katırlarını ürkütmemek lazımdı, onlar da suya-sabuna dokunmadan araziye uymayı tercih ettiler!.. 

O halde ne yapmak lazım? 

Bu noktada askerî bir anlayışı hayata geçirmek lazım. Ne demek istiyorsun, diye soracak olursanız, açayım: 

Şu anda karşı safta yer alanlar, meydanlara çıkıp bağırmasalar da, evlerde, kahvehanelerde, kendilerine ait mekânlarda, kısaca sahanın her yerinde, ayet-hadis ve fetva mızraklarıyla insanları yönlendirecekler… 

Bir tarafta Erdoğan ve reformist(!) taraftarları, öbür yanda Allah ve Resulü… Ehl-i Sünnet! 

Hadi yap bakalım tercihini!.. 

Basketbolcularla, bu futbol takımına karşı maçı alamazsınız, bu açık. 

Yapılacak tek şey, karşıdakinin kullandığı malzeme ve mühimmatla mücadele etmek!.. 

Yani, karşıdaki cephe sokakta, evde, kahvede, hangi mızraklarla insanları yönlendiriyorsa, aynısı ile mücadele etmek! 

Kısaca, bu gruplara karşı makul cemaat, tarikat ve grupları devreye sokmak!.. 

Konu bu kadar net! Yanlış malzeme ile olmaz! 

Makul cemaatler, tarikatlar, gruplar… Ötekiler gibi sahaya inerse, ayet-hadis mızraklarıyla sokakta, evde, tekkede, kahvede, insanlara gerçeği ifade etmeye başlarsa, karşı gruplar sahadan çekilir, köşelerinde sessiz kalırlar!.. 

2019’da da etkili olamazlar, sadece kendi oylarıyla duygularını tatmine çalışırlar! 

Benden uyarması!.. 

Prof. Dr. Mehmet Çelik Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX