0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Orantısız uğur 

Özellikle uğur, insanın en çok güvendiği olgulardan biri. İnsan aklı, uğurun Osiris adına ilham vericisi olduğundan beri, uğur, insanın ilham dağıtıcısı oldu. Uğur, insanın Osiris'ten aldığı ilhamdır. Osiris, ilhamın idarecisidir. 

Osiris, uğurla, üzerine ilham indirilecek olanı işaretliyor. İşaretleme, ilhamın başkasına sekmesini önlüyor. Osiris, uğurdan üzerine ilham indirilecek olanı gözetlemesini istiyor. Osiris, üzerine ilham gönderilecek olanı işaretlemeyi uğurun üzerinden yapıyor. Osiris işaretlemeden sonra ilhamın inmesini idare ediyor. Osiris, uğurdan, ilhamı azmedenlere indirmesini, özellikle edep sahiplerini bulmasını istiyor. Osiris, ilhamın evrende dağıtımından sorumlu. Üstüne ilham düşen, Osiris'in tercih ettiği oluyor. Uğur, ilhamı Osiris'in tercih ettiklerine indiriyor. 

Osiris evrensel ilhamı Odin'le planlıyor. Odin, ilhamın evrendeki üst efendisi. İlhamın Osiris’le planlanmasında Odin, evrenin ilhamdan sorumlu özel idarecisi. İnsan ilhamı Osiris’ten alırken özellikle üst efendi Odin’in ırklar arasında ayrımcılığa yeltenmesinin Osiris tarafından engellenmesi, evrensel adalete bir üst müdahaledir. Eğer bu müdahale olmasa, insanlar arasındaki eşitsizlik çok daha yüksek olurdu. 

İlham, evrene istikamet verir. Evren, ilham üzerinden kontrol altında tutulur. İlham evreni şekillendirir. Osiris, insanın gelişmesinden sorumlu. Eğer ilham olmasaydı insan ne yapabilirdi ki? İnsan, Osiris’ten beslenmeseydi uzakları nasıl yakın edecekti? Osiris, insanın ilhamını dağıtmasaydı, insan üst ufuklara nasıl tırmanacaktı? 

Osiris insanın uğurunu özellikle sabaha karşı açar. Osiris, uğurun özellikle evrensel üst olaylara ilişkin olmasını düzenler. Uğur, insanın ilhamla olan ilişkilerini tanzim eder. İnsan, ilhamı Osiris’ten alır, ilham, Osiris’in insanı beslemesidir. İnsanın gelişimi Osiris’in uygulamalarının sonucudur. 

İnsan yolun başında, Osiris’ten gelecek ilhamı bekliyor. Osiris, insanı uğurla onlarca kez iteledi. İlk üç iteleme şunlar: 

1. İnsanın ateşi kullanmayı öğrenmesi

Ateşi kullanmayı öğrenmekle daha sonra elde edilen üst olanakların bazıları şunlar: 

a. Ateşin beslenmede kullanılması

b. Ateşin eritmede kullanılması

c. Ateşin uzakları yakın etmede kullanılması

2. İnsanın ilhamla otlar ve bitkilerden, beslenme ve tıpta, istifade etmeyi öğrenmesi

3. İnsanın uzakları yakın eden tekerleği icat etmesi

Osiris bu üç itelemeyle insana, beslenmeyi, tedavi olmayı ve mobil olmayı öğretti. 

İnsan ilhama borçludur her şeyi. Evren, insana istikamet veren ilhamdan Osiris’in sorumlu olduğunu, Odin’in üzerinde üst bir idareci bulunduğunu hazmetmek zorunda.  

İlham ırkların insiyatifine kalsa, İngilizler uzak olmayan bir gelecekte, üzerlerinde bir güç tanımayacak hale tekrar gelebilirler. Ancak Osiris, İngilizlerin ilhamda kayırılmasına müsaade etmiyor. Odin, ilhamın dağıtımında Osiris’in kurallarını manipüle etme peşinde. Odin, İngilizlerin yanında her ne kadar yer alsa da Osiris’in müdahalesiyle karşı karıya. Osiris, İngilizlerin Odin’i, uğurun kendilerine yönelmesi için, etki altına alma çabalarından haberdar. 

Odin, Osiris’le çatışmayı göze alabilir mi? İlham, uğuru iptal edebilir mi? Odin, İngilizleri eski günlerine döndürmeye güç yetirebilir mi? Odin özellikle Türkler hakkında ne düşünüyor? Odin üst bir güçle irtibata geçebilir mi? 

 İnsanın geleceği bu soruların cevaplarına bağlı. 

  

 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX