0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

ABD çöküyor mu? 

“ABD çöküyor mu” sorusu, zihinleri meşgul ediyor. Bu soru yalnızca ABD’yi ilgilendirmiyor, tüm dünyayı ilgilendiriyor. Washington, bu sorunun cevabını herkesten daha çok merak eden yer. Washington yalnızca Washington’dan ibaret değil. Amerikan Yahudileri, Washington’la çatışma halinde. Küreselciler, Washington’u (yani ABD devlet aygıtını) yalnızca kendilerinin kontrolü hususunda ABD ile mücadele etmekteler. ABD, Washington’un kontrolünü doğal olarak kimseyle paylaşmak istemiyor. 

Washington, Yahudilerin saldırısı altında, ABD saldırıyı şimdilik göğüslemekte. Amerika, Türkiye’yle beraber olursa, saldırıyı daha az tahribatla savuşturabilir. Amerikan Yahudileri, önceleri Dışişleri’nde yoğunluktaydılar, sonra Pentagon’a da sıçradılar, şimdi Washington’u tamamen ele geçirmek istiyorlar. Washington’u bütünüyle ele geçirirlerse ABD esir alınabilir. ABD, Türkiye’yle beraber hareket ederse, bu beraberlik, iki ülkenin Küreselciler’den kurtulmalarına vesile olabilir. 

Washington, Berlin’i, Asya’dan uzak tutmak istiyor. Berlin, Pekin’le ittifak halinde ve Berlin, Pekin’le beraber yalnızca Washington’a karşı değil, Türkiye’ye de karşı.  Berlin-Pekin İttifakı, Küreselciler'in projesi. Pekin, Washington'un bu ittifaktan rahatsız olduğunun farkında. Washington, Pekin'in Küreselciler'le ilişkisinden bazı ABD'lileri sorumlu tutuyor. İki stratejist Henry Kissinger ve Zbiegniew Brzezinski ile eski başkanlardan R. Nixon bunlardan bazıları. Bu üç ismin ortak özelliği Musevi olmaları. 

Yahudiler, Washington’u başından beri ele geçirme peşindeler. Museviler (Yahudi, bir ırkın adıdır, Musevilik ise bir dindir, mesela Kafkasya’da az da olsa Musevi Türkler vardır, Türkiye’deki Yahudiler, kendilerine Musevi denmesinden hoşlanmaz ve bunu reddederler), Yahudilerin saldırganlığından rahatsız. ABD de, Yahudilerin saldırganlığından bunalmış durumda. 

Yahudiler, Türklerden hoşlanmazlar. Küreselciler, Türkiye’nin, Yahudilere karşı Musevilerin desteğini alabilmesinden rahatsız. Uluslararası bazı operasyonların Türkiye’yi teğet geçmesinde Türkiye dostu Musevilerin önemli ölçüde payı var, ancak, Musevi ile Yahudi arasındaki farkı bilmeyen, “kim, kimdir, kim, kiminledir” hususunu dikkate almayan toptancı yaklaşımlar, onları üzüyor ve kırıyor. İyice belirginleşip deşifre olmalarını sağlamak üzere Türkiye’ye daha fazla her yüklenmede, onlar yine de Ankara’nın yanında yer alıyor, peşinden de en ağır hakaretlere maruz kalıyorlar. 

Türkiye, Musevilerin ABD’den desteğini çekmemeleri hususunda aracı olabilir. Yahudilerin, Türkiye’nin desteğini almadan, dünyada hâkimiyet tesis etmeleri neredeyse imkânsızdır. Museviler, Türkiye’yle beraber ABD’ye destek verirse, Washington, Yahudi’den kurtulabilir. Washington, Yahudi’den ancak Türkiye’nin desteğiyle kurtulabilir. Washington, Türkiye’yi yalnızca Türkiye’den ibaret zannetmemeli, Türkiye, gizli yönleri çok olan bir ülke.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX