0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

İzmir'i almak istiyorsanız 

AK Partiye mensup bazı kişilerle yerel seçimler üzerine uzun uzun sohbet ederken konu İstanbul, Ankara ve İzmir’den kimlerin aday olacağına geldi. Herkes kendince yorum ve tahminde bulunurken, İzmir’den kimin aday olacağı daha da merak konusuydu. Bana, “Hocam sizce İzmir’den kim aday olmalı? İzmir’i CHP’den kurtarabilir miyiz” diye sordular. Ben de şöyle karşılık verdim: 

Önce adayları görmek gerekir. Adayları görmeden yorum yapmak doğru olmaz. İzmir’in diğer vilayetlere göre farklı bir mizaca sahip olduğunu göz ardı etmemek gerekir. İzmir halkı değerlerine sahip olduğu gibi sıkıntıya hiç gelmez. İzmir halkı modern ve rahatlığı sever. Tuttuğunu da kolay kolay bırakmaz. Zaman zaman Cumhuriyetçi laik olduğunu iddia eden CHP’li olmayı huy edinmiş İzmir’li arkadaşlarla sohbet ederken, Aziz Kocaoğlu’ndan memnun olmamalarına rağmen sırf CHP’li olduğu için Aziz Kocaoğlu’na tahammül edip oy verdiklerini söylüyorlar. Yani AK Parti, Aziz Kocaoğlu’nun karşısına İzmir’de sevilen, modern bir ismi aday göstermeli. 

İzmir adayı şimdiden belirlensin 

Açık konuşmak gerekirse Devlet Başkanımız Erdoğan’ın yerinde ben olsam şu an İzmir Ticaret Odası Başkanı olan Mahmut Özgener’i AK Parti İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayı yapar ve hemen ilan ederim. Hele hele CHP’lilerin bir birini yedikleri bu günlerde İzmir Büyükşehir Belediye Başkan adayını belirleyip açıklamak bence çok isabetli olur. İzmir Adayı şimdiden belli olursa halka projelerini anlatma imkanı olur. 

Ben bunları anlatınca, çoğu AK Partili'ler, “Hocam valla çok doğru söylüyorsunuz” dedi. Evet AK Parti İzmir’i almak istiyorsa benim tavsiyem Mahmut Özgener ismini düşünsünler. “Peki Hocam İstanbul ilçeleri ne olur?”  

Valla Devlet Başkanımız Erdoğan’ın ve AK Partili yöneticilerin yerinde yine ben olsam şu an İstanbul Büyükşehir ve bazı ilçe belediye başkanlıkları için aynı kişileri aday göstermem. Mesela Üsküdar, Beykoz, Eyüp gibi büyük semtlerde çoğu belediye başkanını tekrar aday gösterip seçmenin karşısına çıkarmam. 

Şer odakları tekrar palazlanır 

Kendi partinizin üyeleri, kendi belediyelerinizle ilgili şikayetlerde bulunuyor. Kibir, saltanat ve ukalalık başını almış gidiyor. Neyse o konuda fazla bir şey söylemeyeyim. İnşallah yakın zamanda Devlet Başkanımız Erdoğan’la bir araya gelirsem İstanbul ilçeleriyle ilgili çok şeyler söyleyeceğim. Bakın efendiler bu seferki yerel seçimler daha önceki seçimlerden önemlidir. İstanbul, Ankara gibi belediyeleri başka partilere kaptırırsanız hem partinizde hem de seçmeninizde büyük moral bozukluğu olur. O zaman da birilerine gün doğar. FETÖ'cüler gibi şer odaklar tekrar palazlanmaya başlar diyerek uyarılarımı yaptım ve sohbet sona erdi. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH ÜLKEMİZ İÇİN HAYIRLI OLANLARI BAŞIMIZA GETİRSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE HAYIRLI HİZMETLERDE BULUNAN HERKESTEN RAZI OLSUN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN. 

 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX