0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Bu rezilliğe pisliğe son verin 

Arabayla Kadıköy rıhtım ve Altıyol civarından geçerken iki kadının meydan okurcasına feryadı figan edişine şahit oldum. Kadınların neden feryadı figan ettiklerini anlamak için sağıma soluma bakındım. Bir çok kişi kadınların feryadını izliyorlardı. İsyan eden kadın, “Burası yerleşim yeri. Ailelerin yaşadığı yer, bu sokakta barın pavyonun, meyhanenin ne işi var? Baksana şu insanlara? Ellerine alkol şişesini alıp apartmanın önüne oturmuşlar. Bunlardan dolayı ben evime giremiyorum. 

Apartmanların içine girip sevişiyorlar. Bunlara ruhsat veren, buraları yaşanmaz kılan Kadıköy Belediyesi'ne yazıklar olsun. Bu mu çağdaşlık? Bu mu özgürlük? Kardeşim ben bu ayyaşlardan dolayı evime giremiyorum evime” diyerek feryadı figanlarına devam ettiler. 

Bu rezillikleri ortadan kaldırın 

Nasıl olsa vaktim var diyerek civardaki sokakları araçla dolaştım. Maalesef her yer bar, pavyon, meyhane. Uyuşturucu aldıkları belli olan insanlar deli dana gibi dolaşıyor. Boş boş bakan marjinal görünümlü insanlar gördüm. Beddua etmek hiç huyum değildir ama gördüklerim karşısında insanları bu hale getirenleri, “Allah kahretsin, Allah onların yüzünü güldürmesin” diyerek beddua ettim. Kardeşlerim bundan bir kaç ay önceki yazımda yine bu bölgeyle ilgili yazı yazmıştım. Kadıköy Belediyesi'ne seslenerek bölgedeki 'bu rezillikleri ortadan kaldırın' demiştim. Gördümki değişen hiç bir şey yok. Şimdi Kadıköy Belediye başkanına tekrar soruyorum? “Ey Başkan siz barların, pavyonların, meyhanelerin bulunduğu semtteki yaşanan rezilliklerin farkında değil misiniz? Siz hangi akıl nimetiyle ailelerin yaşadığı yere bar, pavyon, meyhane açılması için ruhsat veriyorsunuz? Ey Başkan, insanların isyanından hiç haberdar değil misiniz? Millete halka hizmet bu mu?” Neyse toplumlar layık olduğu şekilde yönetilir. 

Gençlerimizi bataktan kurtarın 

Şimdi Devlet Başkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a ve İçişleri Bakanımız Süleyman Soylu’ya sesleniyorum. Belediye kanununda değişiklik mi yaparsınız, yoksa kanun mu çıkarırsınız her ne yapacaksanız yapın bir an önce ailelerin yaşadığı ve yerleşim yerlerine yakın yerlerde bar, pavyon, meyhane açılmasına engel olun. Saat 22’den sonra alkol satışları yasak olmasına rağmen tekel bayileri sabaha kadar alkol satışı yapıyor. Uzmanlar, “Alkol ve uyuşturucu kullanım yaşı 12'ye düştü” diyor. Ne olur Allah rızası için gençlerimizi pislikten bataklıktan kurtarın. Anne ve babaları çocuklarına sahip çıksın derseniz, bende bugün çoğu anne ve babalar milli ve manevi şuurdan uzak, internetin, televizyonun başından kalkıp evlatlarıyla ilgilenmiyor. Çoğu anne ve babalar çocuklarıyla ilgilenseler de evlatlarını dünyalık yetiştiriyorlar derim. Daha doğrusu ülkemizde aile kavramı kalmadı. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH ÇOCUKLARIMIZI ŞER BİLDİKLERİMİZDEN, PİS ŞEYLERDEN, ALKOL VE UYUŞTURUCU BATAKLIĞINDAN KORUSUN. ALLAH EVİMİZDE HUZURLU YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN, AMİN. 

 

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX