0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Bayramı bayram gibi yaşayalım 

Rabbim nasip ederse inşallah cuma günü mübarek Ramazan Bayramı'na kavuşmuş olacağız. Ne mutlu Recep Şaban ve Ramazan aylarını hakkıyla yaşayanlara. İnşallah mübarek Ayların feyzinden rahmet ve bereketinden istifade edenlerden olmuşuzdur. İnşallah Ramazan ayına yakışır biçimde ibadetlerimizi yapmışısızdır. 

Kardeşlerim biz Müslümanların iki dini Bayramı vardır. Ramazan ve Kurban Bayramı. Biz Müslümanlar bu her iki bayramı Rabbimizin ve Peygamber Efendimizin istediği gibi yaşayalım. Evet İnsanların tatile dinlenmeye ihtiyacı var. Ancak dini Bayramlarda tatile gidilmez. Tatili başka zamanlarda yapabilirsiniz. Dini Bayramlar başka zamanlarda değil, vaktinde kutlanır. 

Dini bayramlarımızın anlamı anne, baba, akraba, eş ve dosta bayram ziyaretlerinde bulunup bayramlaşmaktır. Annesi veya babası hayatta olmayanlar ise anne ve babasının akrabalarını dostlarını arkadaşlarını ziyaret etmelidirler. 

MİLLİ DEĞERLERİMİZİNDEN UZAKLAŞTIK 

“Efendim telefonla arar veya mesajla herkesin bayramlarını kutlarım olur biter” derseniz, ben olmaz derim. Çünkü bu düşünceler bayramların ruhuna aykırı olan düşüncelerdir. Teknoloji doğru kullanıldığında çok büyük nimet. 

Ancak teknolojiyi doğru kullanmadığımız için toplum olarak milli ve manevi değerlerden uzaklaştık. Bilhassa sosyal medya denen fitne fesat dünyası insanların dini, manevi değerlerini yok etti. Adı üzerinde dini bayram. Dini bayramlarda küslük olmaz. Bırakalım içimizdeki şeytan inadını, nefsin arzusu kibirden uzaklaşıp küs olduklarımızla barışıp bayramlaşalım. 

Zekat ve fitrenizi vermeyi unutmayın. Ne olur Allah için fakir ve fukaranın hakkı olan zekatlarınızı verin. Bayram namazına erişmeden fitrenizi yetimlere fakirlere verin. Bu ibadetleri yaparken kesinlikle insanların onurunu rencide etmeyin. Fakir fukara da olsa insanoğlunun bir onuru olduğunu sakın unutmayın. Sizlere tavsiyem zekatlarınızı vakıf, dernek, cemaat gibi yerlere değil, gerçek fakir fukarayı bulup onlara verin. 

İSTİSMARCILARA SERMAYE OLMAYALIM 

Ellerinde akıllı telefonlar olan, sigara içen, eline kendisini geçindirecek kadar aylık para geçen insana zekat vermeyin. Efendim filanca kişi çalışıyor, maaşıda iyi ama kredi kartı borcu var ona versem olur mu? Olmaz kardeşim olmaz. İnsan ödeyebileceği borca girer öyle değil mi? “Hocam, bazı dernekler filanca ülkelerde hayır yapıyorlarmış! Zekat ve fitremizi o vakıf ve dernekler aracılığı ile versek olur mu?” Hayır olmaz. Geçmişte bazı derneklerin insanların dini duygularını nasıl istismar ettiğini hele aklınıza bir getirin. Hele hele devlet, millet ve din düşmanı olan münafık FETÖ’cülerin dini duyguları nasıl sömürdüklerini bir hatırlayın. 

Bugüne kadar dini duygularımızı sömüren münafıklara, istismarcılara artık sermaye olmayalım. Yola çıkacak olan kardeşlerim aman ne olur trafik kurallarına göre yolculuk yapın. Trafikte birbirimize saygıyı unutmayalım. Tekrar söylüyorum bayramı bayram gibi yaşayalım ve anne baba, akraba, eş dost ziyaretlerinde bulunalım. İçimizdeki kini, nefreti, küslüğü, kibiri bir kenera atıp küs olduklarımızla bayramlaşalım. Ne diyeyim CENAB-I ALLAH CÜMLEMİZE BAYRAMI BAYRAM GİBİ YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH CÜMLEMİZE HUZURLU NİCE BAYRAMLARI GÖRÜP YAŞAMAYI NASİP ETSİN. ALLAH DEVLETİMİZE, MİLLETİMİZE, BİRLİK VE BERABERLİĞİMİZE ZEVAL VERMESİN AMİN. ŞİMDİDEN HEPİNİZİN BAYRAMINI KUTLARIM.

Memiş Hoca Memişce Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX