0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Yapamadınız Bay Obama, yapamazdınız zaten 

İşbaşına gelmeden önce “yes, we can” (evet, yapabiliriz) sloganını kullanan ABD’nin sabık başkanı Obama, veda konuşmasında “yes, we did” (evet, yaptık) demiş. Her zamanki liberal temelsiz şişinmeler! Obama, küreselci ABD’nin en başarısız başkanıdır ve onun zamanında ABD her parmağının altında bir pire bulunan Hong Kong hokkabazına dönmüştür. Emperyalizm dünyada bir ülkeye yönelse başka bir ülkede, bir yere yoğunlaşsa apayrı bir yerde isyanlar başlamıştır. 

Türkiye, kilit ülke 

Obama’nın diğer alanlardaki uygulamaları bir yana bizim için asıl mesele Türkiye’de ne yapamadığıdır. Bu aynı zamanda dünya için de kilit bir mesele olmuştur, çünkü Obama’nın dünya stratejisinde Rusya ve Ortadoğu en önemli yeri almıştır. Bu bölgenin tam merkezinde bulunan ve Obama’nın her açıdan başarısızlığa uğradığı ülke de Türkiye olmuştur. Türkiye’yi istediği gibi kullanamayan Obama her cephede yenilgiye uğramış ve onun tarafından temsil edilen küreselcilik dönemini tamamlamıştır. 

Obama iktidara gelir gelmez ilk darbeyi Cumhurbaşkanımız Erdoğan’dan yemiştir. Obama göreve 20 Ocak 2009’da başlamış Erdoğan 9 gün sonra Davos’ta yaptığı “one minute” çağrısıyla mazlum milletlerin ayaklanmasının işaret fişeğini ateşlemiştir. ABD Başkanı, 6 Nisan’da ülkemize gelip Meclis kürsüsünden milletvekillerine hitap ederek, Ortadoğu’ya yönelik planlarında Türkiye’yi yanına çekmek istemişse de aradığı desteği bulamamıştır. 

Terör ve Obama 

İktidarda bulunduğu 8 yıl içinde Obama’nın Ortadoğu politikası devletleri yıkmak ve milletleri imha etmek şeklinde ilerlemiştir. DEAŞ’ı kuran, besleyip büyüten Obama yönetimi, Haşdi Şabi, Hizbullah, PKK, PYD, FETÖ ve El Kaide gibi tüm terör örgütlerini desteklemiştir. Obama ülkesini bir terör devleti, CIA’yı ise terör örgütlerinin komuta kontrol merkezi haline getirmiştir. Obama’nın tüm bu projelerine karşı bölgede dik duran başlıca ülke Türkiye olmuştur. Ülkemiz, ABD’nin kendisini kullanma maceralarına karşı sonuna kadar direnmiş, en sonunda ise teröre karşı atağa geçmiştir. Bugün Fırat Kalkanı harekâtı ile savaştığımız asıl güç Obama yönetimidir. 

Tam başarısızlık 

Burada şu noktayı tekrar tekrar hatırlamalıyız. Obama’nın 8 yıllık iktidarında Türkiye’yle ilgili ana politikası ona boyun eğdirmek ve Suriye’de bir PKK devletinin kurulmasını kabul ettirmek olmuştur. Bu politika Türkiye’yi tam olarak boyunduruk altına alacak bir şantaj aracına sahip olmayı amaçlamaktaydı. Bir Kürt devleti kurulması tehdidiyle dize getirilecek olan Türkiye, Rusya üzerine sürülecekti. Çünkü Obama’nın asıl varmak istediği nokta Rusya’yı çevreleme, etkisizleştirme, NATO’nun Doğu Avrupa gelişmesini tamamlama ve Amerikan liderliğini rakipsiz kılmaydı.  Ancak Obama her ne kadar “yes we did” diyorsa da, bu planlar suya düşmüş, Suriye’de yok olmuş ve Ortadoğu’da dışlanmıştır. 

Obama işbaşına gelir gelmez Türkiye’ye karşı tavrında öncelikle ABD’nin geleneksel darbe aracı TSK üzerinde durmuştur. Türkiye’de özellikle silahlı kuvvetler içinde ABD projelerine karşı bir direniş sezilince CIA’nın Türkiye’deki istihbarat üssü olan Taraf gazetesi tarafından Kasım ayında Poyrazköy kumpası başlatılmıştır. AK Parti’nin ABD tarafından kullanılamayacağı anlaşılınca ABD yanlısı liberal bir CHP inşa etmek için kaset komplosu gündeme sokulmuş, 2010 yılı Mayıs ayında Kılıçdaroğlu ve ekibi Atatürk’ün kurduğu partinin başına monte edilmiştir.  Ağustos ayında ise ABD, FETÖ ve liberallerin ortak yapımı olan Balyoz tezgâhı sahneye konmuştur. 

Kumpaslar 

Balyoz ve yan davalarla yüzlerce vatansever general ve subay haksız yere tutuklanarak ABD destekçisi NATO’cu ve FETÖ’cü unsurlar TSK’ya sinsice yerleştirilmiştir. FETÖ ve liberaller bir darbe için ta o dönemde düğmeye basmışlardır. 2011 yılında ise Türkiye’de Genel Kurmay Başkanı ve kuvvet komutanları emekliliklerini istemişlerdir. Tüm bu olaylar Obama yönetimi ile Türkiye arasındaki çetin bir mücadele olmuştur. 

MİT Müsteşarı Hakan Fidan’a 2012 yılının Şubat ayında düzenlenen ve Erdoğan’a uzanması planlanan FETÖ komplosu ABD’nin 2011 yılında başlattığı Arap Baharı kampanyasına Türkiye’nin sadık müttefiklerle birlikte girebilmesini amaçlamıştır. Bu komplonun diğer bir veçhesi de Oslo sürecinin ve açılımın gerçek amacı olan Türkiye ile PKK’yı Suriye’nin bölünmesi konusunda anlaştırmak olmuştur. Türkiye, Suriye’de bir PKK terör devleti kurulmasını asla kabul etmemiş ve ardından Gezi, 17-25 Aralık gibi darbe girişimleri birbiri ardından gelmiştir. Türkiye liderliği ve halkı bu girişimlerin hepsini boşa çıkarmıştır. 

Biz kazandık 

Obama’nın Türkiye’yi ele geçirip Rusya ve Ortadoğu planlarında kullanmak için en son teşebbüsü İncirlik üzerinden kotardığı 15 Temmuz işgal girişimidir. Halkımızın kahraman direnişi o tarihi günde sadece FETÖ’cü hainleri değil Obama yönetimini de dize getirmiştir. 15 Temmuz başarılı olsaydı küreselci ABD’nin tüm bölgesel planları tıkır tıkır işleyecek, Rusya-Türkiye savaşı başlamış olacak ve böylece Hillary’nin seçilmesiyle küreselcilik yani emperyalizm büyük bir zafer kazanmış olacaktı. 

Savaş bitmedi ama biz, İkinci Milli Kurtuluş Savaşımızın ilk muharebesini kazanmış durumdayız. Obama başaramadı, çünkü biz Türk milletiyiz ve yeniden doğarız ölümlerde. Yapamadınız küreselci beyler, vız geldiniz, tırıs gidiyorsunuz.

Kayahan Uygur Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX