0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Trabzonspor'un Avrupa inadı

Karşılıklı bol pozisyonun gerçekleştiği Antalyaspor ile Trabzonspor arasındaki ilk 45 dakikada her iki takımda yüksek tempo yaptı. Ev sahibi takımın 6. dakikada bulduğu erken gol Kırmızı-Beyazlı takımın motivasyon olarak yüksek bir top yapmasını sağladı. Trabzonspor’da kaptan Onur’un yerine kaleyi devralan genç kaleci Uğurcan Çakır, çok önemli pozisyonları engelledi. Bu kaleci inşallah hem Trabzonspor’a hem de Türk Milli Takım için büyük bir cevher oldu. 

İlk 20 dakikada Antalyaspor’un sahada olduğu anlardı. İyi top yaptılar ve de pozisyonlar yakaladılar. Daha sonra Bordo-Mavililer daha sonra bireysel özellikleri yüksek oyuncularıyla oyuna ortak oldu ve hâkimiyeti eline aldı. Son 25 dakikada Kırmızı-Beyazlı takım duraksadı. Antalyaspor’un Emre Güral ile attığı gol şok şıktı. Konuk takım orta alanda genellikle savunmaya dayalı özellikleri bulunan Onazi, Kucka ve Sosa’yı kullandı. 

Trabzonspor , ilk yarının ilerleyen dakikalarında çabuk ve atak oynayınca pozisyona girdi. Bordo-Mavililer hücuma çıktı ancak geri dönüşleri çok yapamadı. Orta alanda Onazi tek kaldı. Kucka yardımına gelmedi. Sosa da öyle. Sadece Yusuf hem ofansif hem de defansif olarak görevin yapan isim oldu. İlk 25 dakikadan sonra tempo düştü. Yoksa çok zevkli bir ilk yarı olabilirdi. Yine de oyun sıkmadı. Fırtına’nın kazandığı penaltıda hakem Bülent Yıldırım, pozisyona çok yakındı. 

İkinci yarıda müsabaka zaman zaman müthiş mücadeleye sahne oldu. Hem Antalyaspor hem de Trabzonspor bu yarıda yakaladığı pozisyonları cömertçe harcadılar. Yusuf Yazıcı uzun zaman sonra Burak’a yakın oynadı ve  yine bireysel yeteneğini kullanarak Bordo-Mavili takıma 3 puan getiren nefis golü attı. Trabzonspor  belki çok iyi oynamadı ama ileride çok iyi bir kaleci olacağının sinyallerini veren Uğurcan Çakır’ı kazandı. Antalya’dan 3 puanla dönem Bordo-Mavililer böyle Avrupa inadını devam ettirdi.

Kamil Anahar Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX