0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Yeni yönetimin yeni ekonomi modeli... 

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi kapsamında yapılan düzenlemelerle yeni dönemin adımları atıldı. 

Sermaye Piyasası Kanunu ve Bankacılık Kanunu'nda Cumhurbaşkanı Hükümet Sistemi'ne uygun değişiklikler yapıldı. 

Anayasada Yapılan Değişikliklere Uyum Sağlanması Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Hükmünde Kararname, Resmi Gazete'de yayımlandı. 

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkan ve yardımcılarının atanmasını Cumhurbaşkanı yapacak. Merkez Bankası başkan, başkan yardımcıları ve para politikası kurulu üyelerinin görev süresi 4 yıl olacak. 

Kararnameler hızla tebliğ edilirken yeni ofislerin kurulması, aktif olarak çalışır halde olması Türkiye’nin ekonomik şahlanışının ilk adımları olacağından şüphem yok. 

Ancak Başkan Erdoğan, yeni kabinesini açıkladıktan sonra döviz ve altın fiyatlarında agresif yükselişler gördük. 

Ben dahil herkes kurlarda yumuşak düşüşler beklerken yurtiçi piyasalarda dolar/TL kurunun 4.51’den 4.71’e yükselmesi paniğe neden oldu. O an fark ettim ki “ Türkiye doğru yolda, Erdoğan da isabetli karar vermiş.” 

Durup dururken ne oldu da dolar/TL 4,51’den 4,71’e yükseldi? 

Efendim neymiş ?” yabancı sermaye kabineyi ve ekonominin yeni patronunu beğenmemiş.” 

Erdoğan, onların gönlü hoş olsun, millet faize çalışsın, Türkiye’nin kaderine onlar karar versin diye milletin hizmetkârı olmadı. 

Eğer dolar alıp satarak Türkiye’yi sıkıştırmak istiyorlarsa (ki öyle) 16 yıldır olduğu gibi avuçlarını yalamaya devam edecekler. 

Yeni yönetimin önceliği ekonomi. 

Hangi bakanlık olursa olsun ortak akıl iradesiyle ekonominin şartlarına göre karar alacaklardır. Yeni Türkiye, sosyal medya paylaşımlarıyla yönetilmeyeceğini unutmamak gerek. Yeni yönetimin işi mutlaka bir hayli zor. 

Bu zor günlerde millet olarak biz de devletimizi yalnız bırakmayacağız. 

Aklımızın erdiği kadarıyla düşüncelerimizi, projelerimizi onlarla paylaşmalıyız. 

Seçim sonuçlarından çıkan mesajları hatırladığımızda milletin daha önemli olduğu göreceğiz. Mesleğimiz ne olursa olsun vakit buldukça sektör toplantılarına katılmalı, yöneticiler ile bir araya gelmeli, düşüncelerimizi paylamalıyız. 

Sektör toplantıları, fuarlar ve seminerler bakış açılarımızın değişmesine neden olacaktır. 

Yeni sistem ekonomi modelini bürokrat değil, teknokrat olacaktır. 

Devlet ekonomisi, ticari pazarı göz bebeği gibi gören bir yapıda olacak. 

Enflasyon, faiz, İşsizlik ve Cari açık gibi sorunlarımızın olduğunu herkes biliyor. 

Sosyal medyada bunu ısıtıp ısıtıp millete sunan ezikler, toplumu cahil sanmaya devam ediyor. Faizden kurtulmaya yönelik başlatılan çalışmalar enflasyon tarafında da rahatlamaya neden olabilir. 

Piyasalar, dalgalı seyirde yoluna devam ederken yeni alınan tedbirlerin ne anlama geldiğini görecek olan yabancı sermaye tavır değişikliğine gidebilir. 

Sabırla sistemin işleyişini takip edeceğiz... 

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX