0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Sportif anarşi başladı

Taraftarlar son yıllarda kulüplerde etkin olmaya başladılar, onların bazı taleplerine de evet demeye başlandığı için gittikçe anarşik olaylar yaşanmaya başlandı. Takımların transferlerine, hatta teknik direktör seçimlerine karışmaya başladılar. Tudor’u taraftarları istediği için aldık diyen yöneticiler bu hatanın kulübü nerelere götüreceğini düşünemediler. Galatasaray Kulübü başkanına locasında saldıranlar gelecekte Galatasaray’a çok zarar verecek olduklarının farkında değiller. Yarın kulüplerine başkan bulmakta zorlanılacağını düşünememek onların yarattığı anarşinin zararlarını bilememek kulüplerinin daha küçüleceğini öğrenmeliler. Kulüplerin başkanları camianın seçtikleri değerli kişilerdir onlara saldırmakla aslında kendi kulübünüze saldırmış oluyorsunuz. Şenol Güneş bu ülkenin yetiştirdiği nadir değerlerden biridir. Yıllarca ulusal takımlarda oynamış, ulusal takımımızın teknik direktörü olarak dünya üçüncüsü yapmış kişidir. Beşiktaş’ı üç yıldır ülkesinin süper kulübü haline getirmiş arka arkaya şampiyonluklar kazandırmış, Avrupa’nın bu yıl tozunu atarak takımını namağlup grup lideri yapmış kişiye Kayseri’de berabere kalındığı için tokat atılmış. Kırılasıca eller anarşi yaratarak kulüplerine çok önemli zarar vermektedirler. Bir an önce devlet otoritesi kulüplerimizi bunlardan kurtarmalıdır

İLK DEVRENİN KIRALI ÇALIMBAY

Birinci devrenin sonuna gelindi. Yeni yılda ikinci devre ki maçlara başlanacak. Neler oldu neler yaşandı, bir göz atalım. Teknik direktörlerde en başarılı olan bence Rıza Çalımbay. Perişan olmaktayken ele aldığı Trabzonspor’u çok güzel düzen ve otorite kurarak yukarlara taşıdı. Gerek teknik bilgi, gerek otorite, gerekse sevgi yaratarak bence en başarılı teknik direktör ilk devrede Atom karınca Çalımbay’dı. Kulüp başkanlarının çoğunluğunun parasal nedenlerden dolayı tüccarlardan olduğu için kulüpleri yanlış yönetmekteler. Çalımbay Antalyaspor’u ligin üst sıralarına taşımasına rağmen görevinden uzaklaştırılmıştı. Neredeyse tarihinde belki ilk defa Avrupa Ligi’ne çıkacak konumdaki Antalya şuan 15’inci sırada… Zor durumdaki Trabzonspor ise Beşiktaş’ın iki puan farkla hemen altındaki 7. sırada. İkinci yarıda daha iyi konuma getirip takımı seneye Avrupa kupalarına götürebilir. Başkanlar bilmedikleri futbolu maalesef ömrünü futbola verenlerden daha iyi bildiklerini zannediyorlar, bu nedenle de onların işlerine karışıyorlar, transferleri kendi kafalarına göre yapmaya kalkıyorlar. Çalımbay’a bu yıl karışılmaz ise gelecek günlerde Karadenizlileri mutlu edeceğine inanıyorum. Denizli, Terim, Güneş’ten sonraki sırada Atom Karınca’yı göreceğiz.

İLK YARI BİTİYOR

Kulüplerimiz daha önceki yıllardan daha farklı bir konumdalardı. Yılların üç büyükleri artık ilk üç sıranın sahibi değiller, Başakşehir ikinci sırada, Kayseri ile Göztepe Beşiktaş ile aynı puandalar, hemen altlarında Trabzonspor yer almış durumdalar. Önümüzde üç haftada puanlar birbirlerine çok yakın olduğu için değişim olma ihtimali çok var. Takımlar arasındaki güç farklılığı eskisi gibi değil. Beşiktaş’a yenilerek liderlikten düşen Galatasaray, Başakşehir’in Sivas’ta mağlubiyeti sayesinde tekrar liderliğe çıkıverdi. Alt sıralardan büyük atılım yaparak yukarılara gelen ligin yeni takımı Göztepe 50 yıl önceki günlerinde olduğu gibi yukarıda yer alabildi. Kayserispor da büyük sürpriz yaparak Göztepe gibi Beşiktaş ile aynı puanı yakalayabildiler ve ilk altı takım arasına girdiler. Aradaki puan farkları çok az olduğu için son üç maçta beklenmedik skorlarla yer değişimi yaşanabilir. Beşiktaş’la Kayseri ve Göztepe aynı puandalar, Fenerbahçe iki puan onlardan fazla Başakşehir’den bir Galatasaray’dan ise üç puan gerideler. Fikstür diyor ki yedi takım arasındaki puan fakları çok az, birinci yarıda kimin lider olacağı belli değil, her hafta lider değişikleri olabilir. Ama ikinci yarıda kıyamet kopacak gibi kimin ne yapacağı belli değil, Sivas lideri aşağı indirdiyse takımlar arasındaki güç farkı çok değil. Tahmin yürütmekte isabetli olamaz. İkinci yarıda Fenerbahçe ve Beşiktaş arasında şampiyonluk savaşı olacak diye düşünüyorum. Galatasaray ve Başakşehir onların arkasında olacaklar. Yaşayarak göreceğiz.

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX