0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Fenerbahçe ve Ali Koç

Fenerbahçe taraftarları Ali Koç’un başkan olmasından sonra Fenerbahçelilerin başarıları bir sezon yaşayacaklarını düşünüyorlardı. Evdeki hesabın çarşıya uymadığını konuşmaya başladılar. Oysa futbol camiası Ali Koç’un bu sıkıntıyı yok edeceğini düşünüyordu, ama zaman içerisinde toparlama şansı yok değil. Şu anda kadrodaki futbolcular benim düşünceme göre pozitif değil, futbolcular kulüpleri ile samimi ve sevecen değiller. Teknik direktörle aralarında sorun var gibi… Bizim kulübün kaptanı ben yöneticiyken abi antrenmanlara gelip seyredin sahada futbolcular daha çok çalışıyorlar derdi. Ali Koç’ta Rize’ye kadar gidebilmiş saha kenarında maçı izliyordu… Çokta üzgün bir konumdaydı, futbolcularda gereken beceriyi gösterememesinin mutlaka bir psikolojik bir nedeni vardır. Benim futbol olayının içerisinde olduğum dönemlerde edindiğim tecrübede en önemlisi futbolcularla yöneticilerin ve başkanın onlara çok yakın davranmalarının yararı çok fazla oluyordu. Fenerbahçe’de bu gidişler yalnız taraftarları ve yöneticileri değil aynı zamanda futbolcuların da moralleri ve güven duygularını yok eder, sahada savaşacak morallerini toparlamalılar.

OKAN BURUK SİHİRLİDİR

Galatasaray’da yetişmiş çok değerli bir insan ve sporcu. Ben bir maçta hakemle ve arkadaşlarıyla tartıştığını bile görmedim. Onun sahadaki futbolu çok farklıydı. Beklenmedik çalımlar ve şut çekmeleri istisnai bir yetenekti. Bir defa ayak kemiğine gelen tekmeden sonra çatlama olmuştu. Hastanemde tedavi etmiştik. Yattığı günlerde ondan şikayetçi olan tek kişi olmamıştı. Kısa zamanda toparlanıp sahalara çıkmıştı. Uzun yıllar futbol oynayabildi. Galatasaray’ı terk ederek yurt dışlında da başarılı olarak yurda dönmüştü. Bilmiyorum ama kırmızı kart görmedi diye düşünüyorum, sarı kartı da çok az görmüştür. Son derece terbiyeliydi. Yanındaki herkes onun futbolunu sevdiği kadar insanlığını da severlerdi. Zaman geldi Avrupa’dan geri döndü, Beşiktaş’ta yer bulabildi. Sonraki yıl ortada kaldığını duydum. Polat dönemiydi ama Başkan rahmetli Canaydın’dı… Polat’ta benim gibi istiyordu. Ben Polat’a ‘Sen al transferi yap ben Başkanı hallederim’ dedim. Polat transferi yaptı, Okan’ın son yılları idi. Galatasaray’a yararlı oldu ama benim amacım futbolu Galatasaray’da bitirmesini sağlamaktı. Gün geldi teknik direktör sıfatı ile futbola dönüş yaptı. İlk başladığı yer Elazğıspor’du. Ardından Gaziantepspor, Sivasspor ve Göztepe’de çalıştı. Acemide olsa sonraki durağı Akhisar’dı. Birinci lig takımıydı. Süper futbol bilgisi ile Türkiye Kupası’nı kazanan Akhisar’ı o yetiştirmiş futbol aleminde başarılı bir çizgiye gitmişti. Bu hafta Rize ile Fenerbahçe maçı vardı. Bir baktım kulübede Okan oturuyor. Çok sevindim. Fenerbahçe gibi bir takımı üç gol atarak yolcu ediverdi. Dile kolay ama başarı kazanmak çok zor. Okan hayırlı olsun bu senede başarılı olacağına inanıyorum.

GALATASARAY KONGRESİ

Kongrede konu mevcut yöneticilerin ve başkanımızın arzu ettikleri değişimleri onaylatmaktı. Genel kurulda konuşmacılar son derece heyecanlıydılar. Konular önemliydi. Gereken tenkitler yapıldı. Başkanımız taleplerinin ne olduğunu anlatması için görev verdiği yöneticimiz konuyu iyice anlattı. Çözülmesi gereken işleri tamamına genel kuruldan izin istiyordu. Konuşanlar konu Galatasaray olduğu için heyecanlıydılar. Herkes yöneticinin konuşmacısından sonra neler olacağı belliydi. Her zaman olduğu gibi sırayla konuşmacılar mikrofondan söyleyecekleri neyse onu anlattılar. Saatler süren konuşmalar tamamlandı. Konunun en önemlisi. Dokuz civarındaki taleplerinin evet mi hayır mı? Denecek olacağı zaman gelince, heyecan iyice artıverdi. Karar verecek olanlara heyecanlı an geldiğinde idarecilerin taleplerinin bazısına evet bazılarına da hayır diye el kaldırıldı, kaldırdılar ama heyecanla neticeyi beklediler, bazı talepler kabul edilmedi, bazılarına ise evet dendi. Şimdilerde yetki verilmeyen konuların sorunları oluşacak. Genel kurul üyeleri görevleri yakından takip edecekler, Galatasaray için hangisi hayırlı ise o hayata geçirilsin diye takip edecekler. 

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX