0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

ÜLKE SPORUMUZ ÇÖKMÜŞ

Futbolda bir zamanlar Avrupa’nın tozunu atmıştık, üçüncü olmuştuk, yıllar sonra Dünya futbolunda da üçüncü olmuştuk. Birden futbol aşağılara doğru kayıp gitti, sonra basketbol ve voleybol da yok oluverdi, hani halterde bir ara kıpırdanır gibi olmuştuk ses çıkmaz oldu. Tek mutluluğu sağlayan spor dalımız Güreş kalmıştı, ne oldu bilmem o branş da çöküverdi. Halkımızın mutluluğunu sağlayan sportif başarılı günlerin yaşandığı zamanlarda, toplumumuz üzgünlük değil mutluluk yaşamışlardı. Artık o devirlerin bizler için tekrar yaşanacağını düşünemiyorum. Spora devletimiz eski yıllardaki değeri verememekte… Basında sporu yönlendirenlerde pek arzu yok artık. Spor basınımız bol resimlerle sayfalarını dolduruyorlar, toparlanmak için topluma gereken heyecanı veremiyor.

FATiH TERiM iLE DEVAM

Fatih Terim var olduğu sürece takım şampiyonluğa oynar, arzu ettiği futbolcular transfer edilirse Avrupa’nın da tozunu atar. Bu yıl Terim kendi kadrosunu kurmalı, başkanımız gereken fedakarlığı yapmalı. Transfer yapacağınız futbolcular tribünleri doldurur, kısa zamanda harcadığınız para kasanıza geri gelir, hatta kasayı zenginleştirir. Takım şampiyon oldu Terim başkasının oluşturduğu takımı şampiyon yaptıysa kendi oluşturduğu ekiple Avrupa’nın tozunu atar. Sezona çok iyi çalışmalarla başladı, yurt dışında çalışma daha ciddi oluyor antrenmandan sonra gideceği yerler olmuyor, gece gündüzTerim’in yanındalar. Albayrak da yardımlarını esirgemiyor, futbolculara gereken morali o yaratıyor. Basınla ilişkileri de düzenli götürmesini çok iyi biliyor. Terimle devam ufukta başarılar olacak demek anlamına gelir. 

 

DÜNYA FUTBOLU GERİLEMİŞ

Eski yıllarda olduğu gibi süper star futbolcu göremedik, takımlar da futbol da bir hayli geri gitmiş. İtalya, Almanya, İspanya yıllarca bu turnuvaların tozunu atıp şampiyonluğa koşan ülkelerdi, bu defa hemen devre dışı kalıverdiler. Nedeni de futbolcular angarya maçlar olarak yorumluyorlar. Kışın kulüp takımları ile Avrupa şampiyonasının yorgunluğunu atamadan dünya şampiyonasına getirildiler, Ne oldu demeden Almanya ilk maçta elendi, arkadan da İtalya ile İspanya yok oldular. Arjantin’de Maradona’nın zamanındaki gibi değildi. Umulmadık takımlardan beklenmedik başarılar izledik. İsveç, Belçika, Hırvatistan elenenlerin yanında daha zayıf takımlar olarak yorumlanıyordu. Şampiyon bunlardan biri ya da İngiltere veya Fransa olabilir gibi geliyor. Tek takım söyle derseniz Fransa derim.

 

Doğan Sarıbeyoğlu Diğer Yazıları

Terim’le uğraşmayın

15 Eylül 2019

Galatasaray zorda

07 Eylül 2019

Galatasaray başarısız

27 Ağustos 2019

Futbolumuz güç kaybediyor

20 Ağustos 2019

Galatasaray’da karmaşa var

14 Ağustos 2019

Fatih Terim ve Galatasaray

07 Temmuz 2019

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX