0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Ağız sağlığım implant için uygun mu?

İmplant tedavisi için gerekli olan bazı önemli unsurlar bulunmaktadır. Bunlardan en önemlisi, yeterli kemik miktarı ve yoğunluğudur. Çünkü implantlar belli bir yüksekliğe ve genişliğe sahiptir. Kemiğin niteliği de başarılı bir implant tedavisi için önemli bir koşuldur. Bir diğer önemli husus ise dişetlerinin sağlıklı olmasıdır. Nasıl ki doğal dişleriniz ağız sağlığından etkileniyorsa, bu durum implantlar için de geçerlidir. Yeterli ve nitelikli kemik miktarı ve sağlıklı dişetleri, implantın başarısını etkiler.  

İmplant çene kemiğini koruyup erimesini önler mi? 

Dişler çene kemiğini besleyen organlardır. Dişin eksilmesi halinde, çene kemiği desteğini yitirir ve çiğneme esnasında dişlerin çene kemiğine yaptığı basınç ortadan kalkar. Bu da eksik dişin olduğu bölgede kemik erimesine sebep olur.  Klasik tip protezler, diş kökünün yerini tutmadığından kemik erimesi bu durumda da devam eder. İmplantlar, diş kökleri gibi çene kemiğini destekler ve diş üzerinde oluşan basıncı çene kemiğine iletir. Diş kökünü taklit eden yapılar olduğundan, kemik ve çevre dokular, doğal diş kökünü kavradığı gibi implantı da sarar. Bu sayede kemik erimesi engellenir.  

 Dental implantlar hangi durumlarda kullanılabilir?  

Aşağıdaki sorunlardan bir ya da birkaç tanesinden şikayetçiyseniz, implant sayesinde tüm bu sorunlardan kurtulabilirsiniz. 

Damağınızı kaplayan protezlerle tat almakta zorlanıyorsanız

Protezlerinizi yıkarken sık sık elinizden düşürüp kırıyorsanız

Kullandığınız hareketli protezler konuşmanızı bozuyorsa

Yemek yerken protezlerin altına gıda atığı kaçıyor ve kötü koku oluşuyorsa

Her istediğinizi dişlerinizden dolayı yiyemiyorsanız

Kullandığınız köprünün altındaki dişler ağrı yapıyorsa

Hareketli protezleriniz her gün ağzınızın başka bir yerinde vuruk yapıyorsa

Alt üst protezlerinizi yapıştırıcı olmadan kullanamıyorsanız

Ön bölgede tek diş eksikliğinde, köprü yaptırdığınızda doğal görünümün bozulacağını düşünüyorsanız

Bir ya da birden fazla diş eksikliğiniz varsa ya da hiç dişiniz yoksa 

Çenenizin arka tarafında diş eksikliği varsa

Diş eksikliği sonucu kemik erimesinden korunmak istiyorsanız 

Diş eksikliğiniz giderilirken sağlam dişlerinize dokunulmasın istiyorsanız 

İmplant tedavisi sizin için ideal bir seçenek olacaktır.  

“İmmediyat yükleme” tam olarak ne demektir ve benim için uygun mudur? 

İmplant destekli dişler için normal plan, implantlar yerleştirildikten sonra üzerlerine yükleme yapılmadan bir iyileşme sürecini içermektedir. Bu işlemde dişsiz bölge normalde komşu dişlere tutturulan klasik bir protezle geçici olarak kapatılır.  İmmediyat yüklemede ise özel koşullar altında protez ve geçici protezin, aynı seansta implantlara sabitlenebilmesine olanak sağlayan yeni implant sistemleri ve yöntemleri kullanılmaktadır. İmmediyat yüklemenin sizin için uygulanabilir olabilmesi, çene kemiğinin durumuna ve implantların konumlarına bağlıdır. Seçenekleri diş hekiminize sorun. 

İmplant yerleştirilmesi için genel anestezi gerekli midir? 

Hayır, lokal anestezikler herhangi bir ağrıyı tamamen engelleyebilir. Diş hekiminiz kemik üzerinde implant sahasını hazırlayıp implantı yerleştirirken, bir titreşim ve hafif bir basınç hissedersiniz ama ağrı duymazsınız. Çoğu hasta için bu işlem, lokal anestezi altında uygulanan normal bir çürük tedavisi gibi hissedilir. Ne var ki yine de tedavi sırasında “uyumak” isterseniz diş hekiminiz genel anestezinin özelliklerini açıklayabilir.  

Diş Hekimi İlker Erdoğan Diğer Yazıları

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX