0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

VAR YOKKEN TURKCELL VARDI!

BU sene futbolda VAR uygulaması ile pek çok maçın gidişatı değişti. Bursaspor'un 4 golü iptal edildi, aleyhine 1 penaltı verildi 1 de penaltısı iptal edildi. Hasan Kayıran isimli okuyucumuz mail atıp “Demek ki eskiden ne yanlış kararlar verilmiş” demiş yerden göğe kadar haklı. Bu arada başka bir hakem dostumuz “VAR yokken Turkcell vardı” dedi ve anlattı. TURKCELL son yıllarda gol cebinizde diye bir uygulama yapıyor. Meğer bazı hakemler yönettikleri maçın devre arasında tereddüt ettikleri gol var ise Turkcell’e mesaj atıp golü izliyormuş. Eğer hata var ise ikinci yarı denge kuru denen bir düdükle durumu idare ediyormuş.

YALANCI BAHAR

DÜNYA Kupası'nda VAR konusundaki müthiş örneklerin ardından tam da zamanıydı. İki senedir “VAR” da “VAR” diyen kulüpler muradına eriyordu. Her şey ne güzel de başlamıştı. Hatta 4 büyük başkanın on yıllardır hasret kaldığımız centilmence yaklaşımları dikkat çekiyordu. Sonra ne oldu? İlk 8 hafta sonunda tam 22 maçta 29 skandal hata düzelmesine rağmen yaranılamadı memlekete. Başkanlar birer birer dökülmeye başladı. Trabzon Başkanı Ağaoğlu önce çıktı ve Mete Kalkavan'ın basit bir faul hatası sonrası gelişen pozisyon gol oldu diye “mesleki yeterlilik” sorgulamasına girişti. Bursaspor Başkanı Ali Ay, VAR sistemini için “Futbolun kimyasını bozmuş, bu işten en çok zararlı çıkan da Bursaspor olmuştur. Hakem hatasına razıyız deme noktasına geldik” açıklamasını yaptı. Sayın Başkan'ın “zarar” dediği şey, aslında düzeltilen skandal hata sayısı. Yani “doğru” hale çevrilen karar sayısı. Üstüne FB-Başakşehir maçında VAR teknik olarak devre dışı kaldı ve şanssızlık ki Başakşehir'in golü güme gitti. Başakşehir Başkanı Göksel Gümüşdağ, işi Allah'a havaleye çevirdi, koridorlarda hakemliği bitirme tehditleri dedikodusu dolaşır oldu. Ve son nokta da BJK Başkanı Fikret Orman. “VAR rezaleti, takımların VAR hakemleri var” minvalinde konuştu kısaca... Sonuç mu? VAR teknolojisi değil, hakemleri YOK edecek. Teknolojiye geçilse de bakış açımız değişmediği sürece 29 tane DÜZELTİLEN SİYAH BEYAZ hatalı kararın ADALETİNE değil, bir tane kaçan pozisyonun ADALETSİZLİĞİNE bakılır bu ülkede. Dünya Kupası sonrası aynı başarıyı Yusuf Namoğlu zihniyetinden beklemek ne kadar büyük hata ise şimdi sisteme vurmak da o denli büyük hatadır. Bahar yalancıymış. 8 haftada bitti. Yazık. (Eski hakem Murat Fevzi Tanırlı görüşlerini yukarıdaki gibi aktardı VAR için)

ECZACIBAŞI 25000 SPORCU YETİŞTİRDİ

ECZACIBAŞI Spor Kulübü geride bıraktığımız hafta, Uluslararası Olimpiyat Komitesi tarafından anlamlı bir ödüle layık görüldü. Binlerce genç kızın Eczacıbaşı sayesinde voleybol oynayarak hayalleriyle buluşması TMOK'un girişimiyle kısa adı IOC olan komitenin dikkatinden kaçmadı. Yaklaşık 50 yıldır Türk Sporuna hizmet veren kulüp, satranç, voleybol ve basketbolda bugüne dek en az 25000 sporcu yetiştirdi. Dileriz Türk sanayinin içindeki her aile aynı başarıları gösterir diyor ve aile nezdinde kulübün yönetim kurulu başkanı Faruk Eczacıbaşı'nı kutluyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX