0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Cocu’ya hangi liste verilmeliydi?

GALATASARAY'IN imparator lakaplı teknik direktörü Fatih Terim İtalya’ya transfer olduğunda kulüp idarecileri eşi Fulya Terim'e “Fulya hanım eşiniz burada önemli işler yapacak bu açıdan evde ve ailede oluşabilecek problemlerde eşinizi değil aşağıdaki numaraları arayın diyerek listeyi vermişler. Buna göre çocuklar servisi kaçırır ise bu numaralı, kablolu tv bozulur ise şu numarayı, evde yangın çıkar ise bu numarayı, doktor lazım olur ise bu numarayı arayın gibi uzun bir listeyi vermişler. Fenerbahçe'nin çiçeği burnunda başkanı Ali Koç'un büyük ümitlerle getirdiği teknik direktör Cocu'ya da feodal yapının hakim olduğu futbol takımı ile yapabilecekleri için bir liste verilebilirdi. Fenerbahçe 'de eski futbolculara sormadan değil şoförlerin yemek yediği yer otobüsün uğurlu geliyor diye benzin alınan istasyonunu bile değiştiremezsiniz. Ha bu arada en çok değişik konular için bahis oynanan yer İngiltere. İngiliz dostlar en çabuk kovulacak teknik direktör iddiasında kesin gözüyle bakıldığı için Cocu'nun olduğunu söylüyor. Dileriz Cocu milli maç haftasını iyi değerlendirir ve İngilizleri mahcup eder.

AH ŞU SPİKOŞLAR

BOŞ vaktimiz oldukça beinsports, TRT ve Sports'da maçları izliyoruz. Beğenme sıramıza göre değil alfabetik sıraya göre Ercan Taner, Güntekin Onay, Melih Gümüşbıçak, Melih Şendil ve Yalçın Çetin'den doyumsuz anlatımlı pek çok maç izledik. Lakin son hafta not aldığım bazı maçlar var. Hangi maç olduğu anlaşılıp spiker zor durumda kalmasın diye takım adı vermeden yazıyorum ve biraz daha bu arkadaşlara dikkat diyorum. “Ağır çekimde izliyoruz” diyor çekim ağır değil ki yavaşlatılmış gösterim. “Top oyunda” diyor. Topun kendi başına oyuna girme yeteneği mi var anlamadım. “Yaslanarak oynuyor” diyor sanki güreş müsabakası. “Arkada kaldı öne sarktı ve yaslandı” diyor, sanki kırmızı noktalı film seslendirmesi. “Ayağa ilk kez oynadı ve golü attı” diyor. Eski kuşak spikerlerin gençleri biraz eğitmesi lazım.

AKMAYAN SULARDAN FESTİVALE

ESKİ nesil bilir de yaşı kırkın altına olanlar bilmez. Özellikle İstanbul'da sular haftada üç kez ikişer saat verilirdi. O hengâmede çamaşır mı bulaşık mı yıkanacaksınız banyo mu yapacaksınız? Bugün İBB Spor Genel Müdürü Abdülhalim Aksu, bakan Muharrem Kasapoğlu ve Belediye Başkanı Mevlut Uysal basın toplantısı düzenleyerek Maltepe'de yapılacak Su Festivali ile bilgi verecek. Susuz İstanbul'dan bizleri buralara getiren geçmişten bu yana emeği olanları kutluyoruz.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX