0530 708 54 54
0530 708 54 54

YAZARLAR

Kasapoğlu'nun tercihi

“Mazereti olmayan kabine” başlıklı yazıma gelen mesajlardan Türk sporunda reform yapılması arzusu ön plana çıktığını görüyorum.

Özellikle bir okurumun yazdığı mesajda; son 7-8 yıldır ekonomisi çökmüş ve nüfusu neredeyse Türkiye’nin 6’da 1’i olan Yunanistan’ın 2012 Olimpiyatlarında sıfır altın almasına karşın 2016 Rio’da 3 altın ile 22.sırada tamamladığına dikkat çekiyor. 

Tabii bu bilgileri ülkemizle karşılaştırmak için söylüyor okurum: En son 2004 Atina Oyunlarında 3 altın madalya alan Türkiye geride kalan dönemde dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son 16 yılda spora en çok para harcayan ve G 20 ülkeleri arasında en hızlı büyüyen ülkesi olmamıza rağmen 2016 Rio’da tek altın ile Olimpiyatları 44.sırada bitirdiğimizi belirtiyor.

Bu durumdan nasıl çıkmalıyız. Her daim tesis zengini olduğumuzu, lisanslı sporcu sayımızın neredeyse Sırbistan nüfusu kadar olduğunu söylüyoruz.

Niçin bir türlü ekonomide ulaştığımız G 20 seviyelerine sporda da ulaşamıyoruz.. son yazımda da belirttiğim spor/okul ikilemi ile de açıklayamayız bu durumu elbette..

Bunun için 6 yıl süreyle Spor Toto Başkanlığı görevinde Türk sporunun emarını çekme fırsatı bulan çiçeği burnunda genç Bakanımızın Türk sporunu atağa kaldıracak eylem planını merakla bekliyoruz..

Ya reform ya da statükonun çarklarını çevirerek vereceği kararla Mehmet Kasapoğlu gelecekte Olimpiyatlardaki sıralamalarımızı belirleyecek tarihi bir misyona sahiptir.

Kendisine başarılar diliyorum bu zorlu süreçte.

6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu uyarınca hazırlanan aydınlatma metnimizi okumak için buraya, mevzuata uygun çerez politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya, gizlilik politikamızla ilgili detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.
closeX